Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda vatandaşlar tarafından kafasında derin yaralı halde bulunan sokak köpeğini hayata bağladı. Vatandaşların ihbarı ile harekete geçen Büyükşehir ekipleri Gebze rehabilitasyon merkezinde köpeği ameliyata aldı. Yaralı köpek başarılı geçen operasyon ile hayata tutundu.
Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği hizmetlerine devam ediyor. Modern hayvan barınağı ile sokak hayvanlarına aşılama, kısırlaştırma, iyileştirme çalışmaları yürüten merkez vatandaşların ihbarı ile Gebze'de bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda kafasında derin yarası olan köpeği ölmek üzereyken kurtardı. İhbarın ardından zaman kaybetmeden yaralı köpeği alan Büyükşehir veterinerleri Gebze Rehabilitasyon Merkezi'nde ameliyata aldı.
Kafatasının delindiği ve hayati riski bulunan köpeğe gerekli tüm müdahaleleri yapan Büyükşehir ekipleri olumsuz bir vakanın önüne geçti. Gerekli ilaç tedavisinin ardından dinlenme odasına alınan köpek tekrar hayata döndü. Yemeğini yemeye başlayan suyunu içen köpeğin genel sağlı durumu iyi hale geldi. Köpek şimdi ise Büyükşehir Belediyesi Gebze Geçici hayvan Barınağı'nda rehabilite uygulamaları almaya başladı.
Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında 3 bin 151 köpeğin kısırlaştırma işlemini yaptı. Bin 633 köpeğin ise gerekli tedavileri yapılarak hayata bağladı. Büyükşehir Belediyesi Kartepe ve Gebze'de olmak üzere iki noktada hizmete açılan hayvan barınağı sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürütüyor. Çalışmalarda sokak hayvanlarına kısırlaştırma, sahiplendirme, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor.
(MA-MA)

05.02.2013 12:05:56 TSI

Editör: Wan Haber