Yalova'da 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı masaya yatırıldı.
Yalova'nın 1/25 binlik çevre düzeni planında yapılmak istenen değişiklik talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıda görüşüldü. Halk Eğitim Merkezi salonundaki toplantıya ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra bakanlığı temsilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Dairesi Müdürlüğü ÇDP Daire Başkanı Serhat Yılmaz katıldı.
Tek tek söz alan belediye başkanları değişikliğe esas olacak taleplerini dile getirdiler. Taleplerde yoğunluk artışı ağırlıklı oldu. Yine bazı belediyeler ise kentsel dönüşümle ortaya çıkacak molozların döküleceği alanları olmadığından dert yanarak planın buna çözüm getirmesini beklediklerini vurguladılar.
Talep ve teklifleri dinleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Dairesi Müdürlüğü ÇDP Daire Başkanı Serhat Yılmaz, "Planın kurgusuna baktığımızda plan üzerinde az ve orta yoğunluk dağılımını net olarak görebiliyoruz. Talepleriniz doğrultusunda gerçekleşecek bir yoğunluk artışı Yalova'nın nüfus projeksiyonunun da artması anlamına geliyor, ki biz Yalova'nın nüfus projeksiyonunu 650 bin olarak öngörüyoruz. Sizler de planlarınızı bu projeksiyona göre yapın. Biz bakanlık olarak ilde bir yoğunluk artışı değil, yoğunluk aktarımından yanayız. Bunu da alt ölçekli planlar vasıtası ile belediyelere bırakacağız. Ancak denetimlerini de gerçekleştireceğiz" dedi.
(SÇ-MŞ)

15.02.2013 16:06:32 TSI

Editör: Wan Haber