Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, yeni eğitim sistemi dolayısıyla Yalova'ya 5 adet imam hatip ortaokulu açıldığını ve bu okullarda toplam 345 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre Yalova'da 5 imam hatip ortaokulu açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, il genelinde 345 öğrencinin imam hatip ortaokulunda eğitim gördüğünü kaydetti. İmam hatip ortaokulları için mevcut binaların kullanıldığını söyleyen Müdür Yurtman, "Termal hariç her ilçeye imam hatip ortaokulları açtık. Merkezdeki İmam Hatip Lisesi bünyesinde açıldı. Altınova'da Hürriyet İlköğretim Okulu'nun ek binasında, Çiftlikköy'de Sultaniye İlköğretim Okulu'nda, Çınarcık'ta Çiçek Yuvası'nda, Armutlu'da da Avukat Necati Toker İlköğretim Okulu'nun ek hizmet binasında bu okullarımızı açtık. İmam hatip ortaokulları için mevcut binaları kullanacağız. Toplamda Yalova'ya 5 tane imam hatip ortaokulu açtık" dedi.
İmam Hatip Ortaokulları'ndaki öğrenci sayılarıyla ilgili de bilgi veren Yurtman, "Yalova merkezde 158, Armutlu'da 29, Çınarcık'ta 52, Çiftlikköy'de 68, Altınova'da ise 38 olmak üzere il genelinde toplam 345 imam hatip ortaokulu öğrencimiz var" şeklinde konuştu.
(SÇ-YS)

10.12.2012 13:55:59 TSI

Editör: Wan Haber