Cengizhan Dönmez 15 yaşında. Yakutiye'nin elinden tuttuğu gençlerden yalnızca biri. Yıldızlar Türkiye şampiyonluğu, Balkan 2.'liği ve ardından Ümitler Türkiye şampiyonluğu kazandı. 2013 yılında kilosunda Avrupa, Dünya şampiyonası ve ardından Gençler Olimpiyatlarında Türkiye'yi ve Erzurum'u temsil edecek. Cengizhan, kendisine ve diğer gençlere spor imkanı sağlandığı için Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ediyor.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, adeta gençlerin gizli kahramanı. Spora verdiği destekle 10'larca gencin elinden tutan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sağlıklı bir toplum için gençlerin spora yönelmesinin önemine işaret ediyor. Ali Korkut'un elinden tuttuğu gençlerden biri olan Cengizhan Dönmez 15 yaşında, lise 2'nci sınıf öğrencisi. Yakutiyespor Kulübü Judo Takımının başarılı ismi Cengizhan Dönmez, aynı zamanda Erzurum Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 2. Sınıf öğrencisi. Cengizhan Dönmez, 21-22-23 Aralık 2012 tarihleri arasında Manisa'da yapılan ümitler Türkiye Judo Şampiyonasında 50 kiloda 1.'ci oldu.
Cengizhan Dönmez, Çankırı'da düzenlenen Judo Milli takım kampına çağrıldı. 20 günlük kampın ardından, 16 Mart'ta Antalya'da Avrupa Kupası maçlarına çıkacak olan Cengizhan, Haziran ayında Estonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi, Erzurum'u ve Yakutiyespor'u gururlandırmayı hedefliyor. Ardından Temmuz 2013'te Mayami'de düzenlenecek Dünya Şampiyonasında da Türkiye ve Erzurum'u temsil edecek. 2013 yılının son uluslar arası turnuvası ise Ekim ayında yapılacak Gençlik Olimpiyatları. Cengizhan Dönmez, olimpiyatlarda da ülkesini ve Erzurum'u temsil edecek.
Cengizhan Dönmez, bundan önce Yıldızlarda Türkiye şampiyonu olmuş, ülkesini Balkanlarda temsil ederek 2. olmuş. Çok şanslı olduğunu ifade eden Cengizhan Dönmez, "Bana şans tanındığı için çok mutluyum. Bütün gençlere çağrı yapmak istiyorum, spor yapsınlar. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Yakutiye spor Kulübü Başkanımız Ferhat Mergan'a gençler adına çok teşekkür ediyorum. Gençlere sunulan bu imkanların kıymetini bilmek gerekiyor" dedi.
(ERZ-AT-Y)

21.01.2013 16:35:42 TSI

Editör: Wan Haber