DSİ 21. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki barajların son yağışlarla birlikte yüzde 80 doluluk oranına ulaştığı bildirildi.
DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde su sıkıntısı olmadığını, bölgedeki barajların doluluk oranların yüksek olduğunu söyledi.
Son bir ay içindeki yağışların ardından barajların doluluk oranının oldukça iyi seviyelere geldiğini kaydeden Yıldız, "Geçen ocak ayı oldukça yağışlı geçti. Bölge Müdürlüğümüze bağlı Aydın, Denizli ve Muğla'da bulunan toplan 16 barajımız şuan itibariyle yüzde 80 doluluk oranına sahiptir. Barajların doluluğu mevsim normallerinin biraz üstündedir. Herhangi bir kuraklık tehlikesi olmadığı gibi aşırı bir doluluk söz konusu değildir. Su seviyesinin çekildiği dönemlerde dere ve nehirlere baraj kapaklarını açarak kontrollü olarak bir ünite su bırakıyoruz. Barajlardan su bırakıldığı durumda çiftçilere gereken uyarıları yapıyoruz" dedi.
Ege Bölgesi'nde son 1 aydır etkili olan yağışlarla birlikte Aydın'daki Kemer Barajı'nda yüzde 83, Çine Adnan Menderes Barajı yüzde 83, Topçam Barajı yüzde 75, İkizdere Barajı yüzde 52, Karacasu Dandalaz Barajı yüzde 73 ve Yaylakavak Barajı yüzde 77 Muğla'daki Akköprü Barajı yüzde 91, Geyik Barajı yüzde 100, Mumcular Barajı yüzde 71, Bayır Barajı yüzde 80 ve Akgedik Barajı yüzde 82, Denizli'deki Işıklı Barajı yüzde 67, Adıgüzel Barajı yüzde 70, Çindere Barajı yüzde 97, Gökpınar Barajı yüzde 82 ve Tavas Barajı yüzde 77'lik doluluk oranına ulaştığını belirtildi.
(MB-İK)

02.02.2013 09:47:00 TSI

Editör: Wan Haber