Şanlıurfa'nın Viranşehir Devlet Hastanesi'nde, 'endoskopi ünitesi' açıldı. Daha önce ilk defa laparoskopiyle (kapalı yöntemle) apandisit ve kist ameliyatı gerçekleştiren Viranşehir Devlet Hastanesi, şimdi de endoskopi ünitesini hizmete açarak bir ilke daha imza attı.
Yeni açılan endoskopi ünitesi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cumhur Tekin, endoskopinin, ucunda kamera olan bir hortum vasıtasıyla mide, on iki parmak bağırsağı, ülser, gastrit, hemoroid ve kanser gibi hastalıkların erken tanısına yönelik bir girişim olduğunu belirtti. Tekin, "Çok ileri teknolojiye sahip olan bu yöntem sayesinde kısa bir ön inceleme yöntemleri ile hastalıkları hem kesin, hem de erken teşhis ederek tedavi için çok önemli bir aşama kaydedebileceğiz. Böylelikle ilaç ve tedaviyi kesin olarak düzenleyip gereksiz ilaç kullanımı ve gereksiz ameliyat gibi durumları ortadan kaldırabileceğiz ve kısa bir ön inceleme aşamasından sonra hastaları aynı gün taburcu edebileceğiz" diye konuştu.
Tekin, olası ve ani gelişen durumlar karşısında müdahale edebilecekleri tam donanımlı bir endoskopi ünitesine sahip olduklarını söyledi.
(EZ-MO-SO-Y)

12.02.2013 17:45:39 TSI

Editör: Wan Haber