Turgutalp beldesi halkı ile minibüs tartışması yaşayan Soma Belediyesi, şimdi de çevre yolu nedeniyle birbirine girdi. Turgutalp Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, arazilerinin yol nedeniyle kamulaştırılmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar ile toplantıya başkanlık yapan Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş arasında gergin anlar yaşandı.
Soma'dan geçecek çevre yolu için Turgutalp'te arazileri kamulaştırılacak olan 180 vatandaş, düzenlenen toplantıda buna itiraz etti. Turgutalp halkı, arazilerinden yol geçmesi kararı alınırken kendilerine sorulmadığını belirterek, "Buradan yol geçerken bize neden sorulmadı. Başka yol geçecek yer mi yoktu. Yolun buradan geçirilmek istenmesinin sorumlusu Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'dir. Biz arazilerimizin kamulaştırılarak yol yapılmasını istemiyoruz. Yolun yeri değiştirilsin. Haklarımızı helal etmiyoruz" dediler.

GÜZERGAH DEĞİŞMEZ
Kaymakam Abdülkadir Karataş ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, yolun güzergahının değişmesinin bu saatten sonra imkansız olduğunu belirterek, "Güzergah değişmesi gibi bir konu şu aşamadan sonra olamaz. Bunu değiştirme yetkimiz yok. Biz burada istimlak edilecek araziler konusunda bilgi vermek, bu konudaki soruları almak için toplantı yapıyoruz" dedi.
Zahide Kazancı isimli bir arazi sahibi, Turgutalp'in en yeşil arazisinden yol geçeceğini belirterek tepki gösterdi. Kazancı, "Ben Turgutalp'te yol için çok arazi verdim. Ama yeter artık. En güzel yerimizi, tarıma en verimli yerimizi düşük bedelle istiyorsunuz. Neden adı çevre yolu olan bu yol çevreden, dışarıdan geçmiyor da en yeşil araziden geçiyor?" diye sordu.

KAYMAKAM KARATAŞ ÖFKELENDİ
Toplantının başkanlığını yapan Kaymakam Karataş, toplantıya katılanların tepkileri karşısında çileden çıktı. Kaymakam Karataş, yolun güzergahına itiraz eden vatandaşlara, "Bu kafayla bir yere varamayız. Ben ya da biz, bu yolu emekli olunca sırtımıza alıp götürmeyeceğiz. Soma'nın gelişmesi ve şehir içinin rahatlaması için bu yol şart" dedi.
Toplantının sonunda Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Bu yolun yapılması için muvafakat verirseniz çalışmalar sürecek. Vermezseniz yol kalacak" diyerek son sözünü söyledi.
Vatandaşlar da yol için muvafakat vermeyeceklerini belirterek, "Devlet bizim rızamızı almadan bu yolu yaparsa, hakkımız helal değil" dediler.
(YS-ERG-Y)

30.01.2013 12:46:35 TSI

Editör: Wan Haber