Bursa'da tramvay çalışmalarının devam ettiği Çarşamba Darmstad Caddesi'nde oto kiralamacıların araçlarından park yeri bulamayan vatandaşlar isyan etti.
Bursa'nın demir ağlarla örülmesine ve modern ulaşım araçlarıyla donatılmasına ilişkin çalışmalar devam ederken, Kent meydanı, Stadyum, Altıparmak, Heykel, İnönü ve Uluyol caddelerini kapsayan T1 hattı çalışmaları Çarşamba Darmstad Caddesi'nde devam ediyor. Geçtiğimiz yılın şubat ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURBAK, Darmstad Caddesi'ndeki trafik kargaşasına son vermek için harekete geçmiş, caddenin sağına ve soluna sarı işaretler çizilerek park eden araçlardan ücret alınmaya başlamıştı. Ancak tramvay hattı çalışması sebebiyle BURBAK, Darmstad Caddesi'nde trafiğin sıkışmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için geçici bir süreliğine caddedeki çalışmalarına son vermişti. Ancak rentacar sahipleri cadde üzerine araçlarını park edince vatandaşlar araçlarını bırakacak yer bulamadı. Bazen boşalan park yerlerine araçlarını park etmek isteyen vatandaşlar ise rentacar sahiplerinin tepkisi ile karşılaşıyor. Otomobilini cadde üzerine bıraktığı sırada bir rentacar sahibinin gelerek kendisine tepki gösterdiğini söyleyen Mesut Davran, "Bazen 5 dakikalık iş için aracımızı cadde üzerine bırakmak zorunda kalıyoruz. Ancak buradaki işyeri sahipleri sanki yol kendilerininmiş gibi hareket ediyorlar. 'Buraya araba bırakamazsınız. Burası işyerinin önü' diyerek araçlarımızın park edilmesine müsaade etmiyorlar. Acaba yolun tapusu bu insanlarda mı? Yol kimsenin özel mülkiyetinde değil" dedi.
Vatandaşlar, cadde üzerine park eden rentecar araçlarının trafik polisleri ve belediye yetkilileri tarafından kaldırılmasını isterken, bazı işyeri sahiplerinin sorumsuz davranışlarından da şikayetçi oldu. Vatandaşlar, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'dan, Darmstad Caddesi'nde yaşanan trafik ve park sorununa çözüm bulmaları için yardım istedi.
(CG)

09.12.2012 14:31:15 TSI

Editör: Wan Haber