Muş'un Varto ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlattığı Fatih Projesi kapsamında okullarının akıllı tahta ve tablet dağıtımında pilot okullar arasında yer almasının mutluluğunu yaşıyorlar.
Öğrenciler, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca dağıtılan akıllı tahtalardan 24 tanesinin Varto İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürlüğü'ne teslim edilmesinin ardından 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına tebeşir tozundan kurtulup teknoloji ile renkli bir şekilde ders işlemenin zevkini yaşıyorlar.
Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulnasır Sever, Muş Valiliği'nin Varto İmam Hatip Anadolu Lisesi'ni pilot okul olarak belirlemesinin ardından akıllı tahtalara kavuştuklarını söyledi. Bütün okullara proje kapsamında akıllı tahtalar geleceğini söyleyen Sever "Bütün öğrencilerimiz bunları hak ediyor. Teknolojiden faydalanmalarını sağlayacağız. Bu çalışmalardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bunun örneğini Varto'da görüyoruz. Tüm okullarımıza Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalar ve tabletler bakanlığımızın ön gördüğü şekilde gelecek. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına bütün ilgililere teşekkür ederim" dedi.
Varto İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Abdulhalik Sever ise, "Okulumuza 24 adet akıllı tahta geldi. Akıllı tahtalar konusunda öğretmenlerimize bir hafta seminer verildi. Seminer sonunda akıllı tahtaları kullanmaya başladık Öğrencilerimiz şu an akıllı tahtalarla eğitim ve öğretime devam etmektedir. Yakın zamanda tabletlerimiz de gelecek. Bu konunda kolay bir şekilde eğitim ve öğretime devam edeceğiz" diye konuştu.
Okulun 9/B sınıfı öğrencilerinden Onurcan Behremen ise, Bitlis'ten geldiğini belirterek "Akıllı tahtalarla ders işlemek çok kolay. Gelişen teknoloji insan hayatını kolaylaştırıyor. Bize akıllı tahta gönderenlere teşekkür ederiz" dedi.
(FÇ-MET-Y)

14.01.2013 11:28:06 TSI

Editör: Wan Haber