Van'da 'Fatih Projesi' kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımına başlandı. İlk tabletleri Van Valisi Münir Karaloğlu, Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilere ve öğretmenlere dağıttı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 449 tablet bilgisayar, Van'da öğrencilere dağıtıldı. İlk tabletlerin dağıtımı için Van Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir tören düzenlendi. Tablet bilgisayarların dağıtımından önce konuşan Vali Karaloğlu, okullarda artık kara tahtalar yerine akıllı tahtaların, tebeşir yerine ise tabletlere dokunmanın yer alacağını söyledi. Karaloğlu, "Ülkeler arasındaki asıl yarış bilgiyi üretme ve bilgiyi kullanıp en hızlı şekilde ulaşabilmektir. Bilgilere bundan sonra teknoloji sayesinde daha iyi ve hızlı erişebileceksiniz. Bundan sonra bilgiyi daha verimli ve hızlı kullanacaksınız. Bu projenin amacı da budur. Tablet bilgisayarların tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Tablet bilgisayarında ilk dersin işlenmesinin ardından Vali Karaloğlu, öğrencilerden bundan sonraki eğitimlerinde daha fazla başarı beklediğini söyledi.
Öğrenciler ile öğretmenlere dağıtılan tablet bilgisayarların ardından Vali Karaloğlu, Van'da 27 okula 667 akıllı tahta dağıtıldığını da sözlerine ekledi.
Tablet bilgisayarlarını alan öğrenciler ise, mutluluklarını dile getirdiler. Tablet bilgisayarlarla derslerinde daha çok başarılı olacaklarını ifade eden öğrenciler, yetkililere teşekkür ettiler.
(ATL-MSA-Y)

13.02.2013 15:05:31 TSI

Editör: Wan Haber