Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında yaptıkları her başarılı operasyonda uyuşturucu tacirlerinin denedikleri yöntemler kendilerinin şaşırmasına da neden oluyor. Uyuşturucu tacirlerinin her seferinde farklı yöntemler denemelerine rağmen narkotik polisleri uzman dedektör köpeklerin yardımı ile bu durumu boşa çıkarıyor.

Van narkotik polis son yaptığı operasyonda da uyuşturucu tacirlerinin her çareye başvurduklarını ortaya koyuyor. Ele geçirilen 2 kilo 206 gram metamfetamin ise kamyonetin bagaj portu olarak bilinen demirlerinin içerisine rulo halinde kamufle edildiği görülüyor.

Konu ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz il merkezi ve ilçelerimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıs/şahıslara yönelik yapılan çalışma yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında, 23 Ağustos 2017 günü merkez İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan 42. plaka sayılı araçta “Rexo” isimli narkotik dedektör köpeği ile birlikte bir kamyonette arama yapıldı. Yapılan aramada, aracın bagaj portu olarak bilinen demirlerinin doğal boşlukları içerisinde silindir şekline getirilen değişik uzunluklarda ve şeffaf poşetlere sarılı halde toplam 2 kilo 206 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak S.A. isimli şahıs “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Nakletmek'' suçundan gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan S.A. isimli şüpheli şahıs için hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi. (iha)

Editör: Wan Haber