Büyükşehir Belediyesi, daha önce alınan kararlar doğrultusunda kaçak hayvan kesimi yapılan yerlerde denetim ve yıkım işlemlerini sürdürüyor. Bir süre önce eski hayvan pazarı yanında bulunan hijyen ve insan sağlığı açısından risk barındıran barakaları kaldıran Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri, yeniden kesim yapan kasaplara yönelik operasyon yaptı. İpekyolu Belediyesi zabıtası ve emniyet güçlerinin de katıldığı operasyonda, uyarılara aldırış etmeyerek kaçak kesim yapılan barakalar kepçe ile yıkılarak kaldırıldı.

Hiçbir altyapısı olmayan, halkın sağlığını tehdit eden ve çevre-görüntü kirliliğine neden olan kaçak kesim yerlerine müsaade etmeyeceklerini belirten Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, denetimlerin aralıksız olarak devem edeceğini söyledi. Sevinç, “Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen, sağlıksız bir ortamda kaçak kesim yapılan barakaları bugün kaldırdık. Hem bu çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak hem de insanların sağlıklı gıdaya ulaşması için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız hayvan pazarı içinde hijyenik bir ortamda veteriner hekimler gözetiminde kesim yapan mezbahanemizi tercih ederek cüzi fiyatlarla kesim işlemini burada gerçekleştirebilirler” dedi.

Sevinç, vatandaşların gördükleri usulsüzlükleri “ALO 153” zabıta ihbar hattına bildirmeleri konusunda da duyarlı davranmaya davet etti.(iha)

Editör: Wan Haber