EKPSS tercihleri,  12-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM sitesi üzerinden yapılacak. Sınav sonucu yapılacak alımlarla lisans düzeyinde 1348, ön lisans düzeyinde 507, lise düzeyinde 444, ilköğretim düzeyinde 246 olmak üzere toplamda 2 bin 545 engelli kadrosu ataması yapılacak.  Kamuda ise, 25 bin engelli kadrosu bulunuyor. 

Engelli dernekleri ataması yapılacak olan sayının çok yetersiz olduğunu ifade ediyor.

TERCİH DESTEĞİ

Bu arada Van’da EKPSS tercihi yapacak olan engelliler için VİED dernek binasında bir ekip oluşturdu.

Prestij Gazetesi'ne konuşan VİED Başkanı Filiz Yörükoğlu, geçen yıl internet kafeler üzerinden engellilere yardımcı olduklarını ancak bu yıl kendi imkanlarını kullanacaklarını belirterek, “VİED olarak tercih yapacak engelliler için dernek ofisinde bilgisayar laboratuarında bir birim oluşturduk. Bu birim üzerinden gelen engellilerimize tercih konusunda ücretsiz olarak destek sunacağız” dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Bilindiği üzere, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek engelli memur alımları için adayların 12-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında tercihlerini yapacakları Ocak ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelenip, engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzu yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına gönderilmişti.

Engelli memur adaylarının başvuruları 12 - 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak.

 

Kaynak: Prestijgazetesi- Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber