Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Yaka-Koop) tarafından, dört yılı aşkın süredir sürdürülen “Küçük yaştaki evliliklere hayır” kampanyasına, Van’daki aşçılar da destek verecek. Aşçılar, küçük yaşta evliliklerin gerçekleştiği düğünlere yemek pişirmeyecek, bu şekilde tavrını ortaya koyacak.

Van’da, 18 yaş altı evliliklerin sakıncalarına dikkat çekmek için Yaka-Koop tarafından 2013 yılında başlatılan “Küçük yaştaki evliliklere hayır” kampanyası sürüyor.

Şimdiye kadar toplumdan birçok kesimin destek verdiği kampanyaya, Van’daki aşçıların da destek vereceği belirtildi.

DÜĞÜNLERDE YEMEK PİŞİRMEYECEKLER

Prestij Gazetesi'ne  konuşan Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, kampanya ile ilgili olarak en son Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile görüştüklerini söyledi. 

Derneğin de kampanyalarına destek verdiğini açıklayan Gümüşhan, “Kendileriyle konuştuk. Artık onlar da kampanyamıza destek verecek. Van’daki aşçılar, küçük yaştaki çocukların evlendirildiği düğünlerde yemek pişirmeyecekler” dedi.

KAMPANYA İLGİ GÖRÜYOR

Küçük yaşta evliliklerin Van’ın önemli bir sorunu olduğunu belirten Gümüşhan, şimdiye kadar kampanyayı merkezde yürüttüklerini ancak bundan böyle ilçelerde de sürdüreceklerini söyledi.
Küçük yaştaki evliliklere karşı yaptıkları bilgilendirme toplantılarının büyük ilgi gördüğünü ve bu nedenle de desteklerin arttığını ifade eden Gümüşhan, “Bu durum da bizi cesaretlendiriyor, bu kampanyayı sürdürebildiğimiz kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

YARIŞMALAR SÜRECEK

Yaka-Koop, kampanya dahilinde ev ev dolaşılarak yapılan bilgilendirme çalışmaları ve broşür dağıtımının yanı sıra bir de resim yarışması düzenliyordu.

Gümüşhan, önümüzdeki süreçte de, bu ve buna benzer yarışmaların da süreceğinin bilgisini verdi.

PRESTİJ GAZETESİ: Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber