Asfalt serimi yapılan caddede incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, belediyenin kendi imkanları ile yaptığı çalışmanın 1,1 milyon TL’ye mal olduğunu ve 5 bin ton civarında asfalt kullandıklarını söyledi.

Zorluoğlu, “Burada ciddi bir yol problemi vardı. Çok dar ve kaldırımları olmayan bir yol söz konuydu. Belediyemiz iyi bir proje çalışmasıyla buradaki esnaflarla istişare ederek, bir planlama yaptık ve o gün itibarıyla da işe başladık” dedi.

Çok geniş kaldırımlar yapıldığını ve 8 metre olan yolun 12 metre genişliğine çıkarıldığını belirten Zorluoğlu, “Kadastro alanındaki ihlalleri gidermek suretiyle ortalama yol genişliğini 12 metreye çıkarttık. Uzunluğu da 2 kilometrenin üzerindedir. İpekyolu Belediyesinin de paralel bir çalışması söz konusudur. Bunlar birleşince buralar çok daha güzel bir yol alt yapısına kavuşmuş olacak. Engelli kardeşlerimizi de unutmadık. İnşallah bu tür çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. İlimizin ihtiyaç duyulan yerlerinde yol, kanalizasyon, içme suyu çalışmaları başta olmak üzere sosyal alanlar, spor alanları ve gençlerimiz için kültür merkezi ile gençlik merkezleri gibi projelere öncelik vererek, inşallah güzel hizmetlerle karşınızda olacağız. Van Büyükşehir çalışıyor, Van güzelleşiyor” şeklinde konuştu.

Buraya ortalama 5 bin ton asfalt döküldüğünü ifade eden Zorluoğlu, “Bu çalışmanın 1,1 milyon TL’lik bir maliyeti oldu belediyemize, ama bunu ihale ile yapmadık. Bunu belediyemiz kendi imkânlarıyla yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Vali Zorluoğlu, kentte kaldırım işgali ile ilgili genel bir sorun olduğunu gözlemlediklerini ve bunun üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

İskele Caddesi’nin çift yöne açılması ile ilgili bir soruya da Zorluoğlu, konuyu inceleteceklerini ve kamuoyuna daha fazla fayda sağlaması durumunda İskele Caddesi’nin çift yöne çevrileceğini söyledi.

İşçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Zorluoğlu, esnafla da çay içerek sorunlarını dinledikten sonra buradan ayrıldı. (iha)

Editör: Wan Haber