WanHaber - ÖZEL

Van Expo Fuar Merkezi’nde, Anatolia Fuar tarafından 6’ncısı düzenlenecek olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın startı verildi. Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen fuar koordinatörü Özgür Can Çelik, 29 Ekim- 7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuara, 81 ilden firmanın katılacağını belirtti.

‘Vanlılar ile buluşacak’

Fuarda farklı tatların yer alacağını dile getiren Çelik, “6. defadır Van’da Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya Fuarı’nı düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. 81 ilden gelen, yöresel tatlarımız Van’da görücüye çıkacak. El sanatları ve hediyelik eşyalarımız yine Van’da, Vanlılar ile buluşacak. 29 Ekim’de etkinliğimizi başlatıyoruz ve 7 Kasım tarihine kadar etkinliğimiz devam edecek. Fuarımızda İzmit pişmaniyesinden, Isparta gül ürünlerine, Kayseri’nin sucuklarından, Trabzon’un peynirlerine, Diyarbakır’ın yöresel tatlarından, Malatya’nın kayısısına kadar 81 ilden farklı tatlar Vanlılarla buluşacak. Bunun yanı sıra el sanatlarımız var. Maraş’tan bakırcılarımız geliyor. Mardin’den gümüşçülerimiz geliyor. Yine Bursa’dan tekstil sektöründe farklı firmalarımız gelecek” dedi. 

’81 ilden katılım’

Çelik, Van’daki firmaların fuara katılım oranının arttığını vurgulayarak, “Yöresel ürünler ve hediyelik eşya anlamında 81 ilde bulunan her şey bu fuarımızda olacak. Organizasyonumuzun 1, 2, 3’ncüsü yapıldığı esnada, Van’daki katılım oranı yüzde 3-5’tir. Bu sene Van’dan yüzde 15’e yakın bir katılım var. Bu da şunu gösteriyor ki, Van’daki firmalarımızın fuar kültürünü oturtup, bunların ilerleyen dönemlerde bizim dışarıda yaptığımız fuarlara da gelmesini sağlıyor. Van Kahvaltısı standı olan bir firmamız var. Bu firmamız Van’daki fuarlarımızın yanı sıra Diyarbakır’da yapacağımız olan fuarımıza da gelecek. Van Kahvaltısını Diyarbakır’da tanıtacak. Bu Van için çok önemli bir şey. Bu kültür 1-2 yılda oturmaz. Bu kültür yıllar geçtikten sonra oturur. Van’da artık kendi yöresel ürünlerinin ve hediyelik eşyalarının tanıtımını Van dışındaki bölgelerde de yapmaya başladı. Bu Van için çok önemlidir” diye konuştu.

Editör: Wan Haber