Malatya Valisi Vasip Şahin ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ayakkabıcılar Çarşısı ile Sebze, Meyve ve Kasap Pazarı'nı ziyaret etti.
Ayakkabıcılar Çarşısı ile Sebze, Meyve ve Kasap Pazarı'nı ziyaret ederek esnafla sohbet eden Vali Şahin ve Başkan Çakır, esnafın sorunlarını dinledi. Çarşı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında Vali Şahin'e bilgi veren Başkan Çakır, "Bakırcılar Çarşısı'nda ilk olarak zemin tamamen değiştirildi. Alt yapısı tamamen yenilendi. Burada var olan lavabo-WC gurupları modern bir şekilde yeniden düzenlendi. Bundan sonraki çalışmalarımızda dükkanların dış cepheleri ahşap kaplama, üst katlar ahşap çıkıntılarla ve üst tonoz geçişi ile birlikte tamamı modern bir çarşı görünümü kazanacaktır. Tüm bu çalışmalarımız tamamlandıktan sonra burası Malatya'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak ve otantik bir çarşıya dönüşecektir" dedi.
Vali Şahin, "İlimiz büyükşehir unvanını layıkıyla hak etmektedir. Belediyemizin yaptığı çalışmalar ile bu unvanı tescillenmektedir" dedi. Şahin, Çakır'a yapılan bu güzel çalışmalar için de teşekkür etti.
(NA-Y)

07.01.2013 15:26:48 TSI

Editör: Wan Haber