Amasya Valisi A. Celil Öz, ziyaret ettiği okullarda tablet bilgisayar ile süt dağıttı.
Fatih Projesi kapsamında ildeki 2 pilot okuldan biri olan Anadolu Lisesi'nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtan Vali Öz, ardından Okul Sütü Projesi kapsamında ziyaret ettiği Boğaz İlkokulu'nda miniklere elleriyle süt verip, projenin süreci ile okuldaki yemek dağıtımı konusunda öğrencilerle sohbet etti.
Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Lisesi'nde Fatih Projesi kapsamında toplam 607 öğrenciye ve 103 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten Vali Öz, "25 okulumuzda akıllı tahtaların montaj işlemi yapılmış, altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu eğitimde önemli bir çağ atlama. Yeni bir çağa geçiş. Bilgi ve bilişim çağının gerekleri yerine getirmek için önemli bir aşama. Tablet bilgisayarlar ve akıllı tahtalar sayesinde sınıflarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz daha interaktif bir eğitim ortamına kavuşacaklar. Böylece öğretme ve öğrenme kapasitelerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.
Okul Sütü Projesi kapsamında Amasya genelinde 23 bin 163 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtımı yapıldığını anlatan Vali Öz, "Öğrencilerimizin bir kısmı gerek kahvaltı gerek beslenme açısından yeterli olsa da bir kısmının da bu konuda ihtiyacı olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu öğrencilerimize bir katkı ve aynı zamanda önemli bir alışkanlıktır. Süt içme alışkanlığı, burada sağlanan alışkanlıklar kendilerinde, kendi ailelerinde de bu kültürü alışkanlığı geliştirecektir. Öğrencilerimizin sağlıklı gelişmesi açısından çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Öz, "Amacımız il genelinde eğitim standardını, eğitim kalitesini bir ekip ruhuyla birlikte, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte eğitim kalitesini ve standartını da yükselterek ilimizin başarı düzeyini böylece yükseltmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle Türkiye'nin Avrupa Birliği süreci hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Vali Öz'ün incelemelerine Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Halil Erkan Erişti ile diğer yetkililer de katıldı.
(MÇ-SLH-Y)

20.02.2013 13:08:59 TSI

Editör: Wan Haber