Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) kapsamında pilot okul olan Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Ayhan ve Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demirok'un karşıladığı Vali Güvenç, girişte bulunan krokide okulun genel durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra Okul Müdürü Mehmet Demirok, Vali Güvenç'e sunum eşliğinde okulun tarihçesi hakkında brifing verdi. Demirok, 26 dönümlük arazi üzerinde yer alan Endüstri Meslek Lisesinde bin 410 öğrencinin 7 alanda eğitim gördüğünü bildirdi.
Daha sonra sınıflarda ve atölyeleri gezen Vali Güvenç, eğitim gören öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti. Sınıfların ardından atölyelere geçen Vali Güvenç, burada öğrencilerle gördükleri dersler hakkında sohbet etti. Bilgisayar atölyesinde eğitim gören öğrencilerin işlediği ders hakkında bilgi alan Vali Güvenç, öğrencilere "Yorulmak yok. Daha iyi bir Türkiye için hep birlikte daha çok çalışacağız" dedi.
Marangoz atölyesine de giden Vali Güvenç, öğrencilerin öncelikli olarak güvenlik ve sağlık unsurlarına dikkat etmelerini istedi. Organize sanayi bölgesinde yetişmiş eleman ihtiyacının yüksek olduğunu belirten Vali Güvenç, bu ihtiyacının meslek okullarından yetişen elamanlarla sübvanse edilmesi gerektiğini, meslek edinen öğrencilerin lise sonrasında üniversiteyi kazanamamaları durumunda organize sanayi bölgesinde kolaylıkla iş bulabileceklerini söyledi.
(MUD-OK-Y)

20.12.2012 15:24:11 TSI

Editör: Wan Haber