Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Eyyübiye Semti'nde Hz. Eyyüp peygamberin eşi Hz. Rahime'nin adına yaptırılan "Rahme Kadın Kültür Merkezi"nin açılışını yaptı.
Burada kadın kültür merkezleri tarafından hazırlanan el işi sergisini gezen Vali Güvenç, kursiyer kadınlarla sohbet etti. Merkez çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlarla görüşen Vali Güvenç, vatandaşların talepleriyle ilgili kurum amirlerine gerekli yardımın yapılması konusunda talimat verdi.
Daha sonra Vali Güvenç, aynı mahallede bulunan ve öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği okuma merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
Vali Güvenç, SODES projesi kapsamında Mehmet Özyurt Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen Özyurt Gençlik Merkezi'nin açılışını da yaptı. YGS ve LYS'ye hazırlık sürecinde 400 öğrenciye ücretsiz eğitim verecek olan Özyurt Gençlik Merkezi'nin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Vali Güvenç, SODES projesi kapsamında bir gençlik merkezi açtıklarını söyledi. 400 bin liralık bir kaynağın hükümetin ve Kalkınma Bakanlığı'nın destekleriyle sağlandığını ifade eden Vali Güvenç, sivil toplum kuruluşuyla birlikte ortaklaşa yapılan SODES projesi dahilinde, bir gençlik merkezi açtıklarını belirtti.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, şunları kaydetti: "Ayakları yere basan projemizi Ankara'ya gönderdik, bu eser ortaya çıktı. Parolamız, felsefemiz, iddiamız, inancımız şu; ulaşmadığımız tek bir genç kalmayacak, ulaşamadığımız tek bir yaşlımız kalmayacak. Ulaşamadığımız tek bir bayan kalmayacak, ulaşamadığımız tek bir engellimiz kalmayacak. Ulaşamadığımız, ihtiyaç halinde olan bu coğrafyada yaşayan tek bir insan kalmayacak. Hepsinin mutluluğunu, rahatının iyi olmasını, her türlü idealin üstünde tutuyoruz ve tutacağız. Bunu nasıl başaracağımızı söylersek; Türk modeli oluşturacağız. Çok şükür Türk modeli diyebileceğimiz bize has bir model gelişti. Sivil toplum, yerel idare, bakanlık, hükümet el ele, gönül gönüle ayrım yok. Kavga, rant peşinde koşulmayan bir düzen, insanımızın mutluluğu var."
Bu coğrafyanın insanlarının her şeyin en güzelini hak ettiğini belirten Vali Güvenç, artık insanların yüzlerinin gülmesinin tam zamanının geldiğini vurguladı. Vali Güvenç, "Bu çalışmalar sonucunda umut umut dalgalar yeşeriyor, güzellikler yeşeriyor, heyecanlar gelişiyor. Durmak yok diyoruz. Bunlar yetmez şu anda 40 kadın kültür merkezimiz var, 4 gençlik merkezimiz... Şu kadar kadına, şu kadar çocuğa ÖSS kursu veriyoruz, SBS kursu veriyoruz; ama şu kadar verdik diye övünmüyorum. Daha ulaşamadığımız bilesiniz ki çok sayıda gencimiz var. Bütün imkanlarımızı, bütün meslek odalarını, hayırseverleri bu ülkeden para kazanan, iş sahibi olan herkesin el atmasını bekliyoruz. Geç olmadan el atın. Varoşlarda, arka mahallelerde, kenarlarda hiçbir çocuğumuz, hiçbir kadınımız umutsuz olmasın. Kendini yalnız hissetmesin. Yalnızlığında yanında olduğumuzu, kardeşlerinin, iş adamlarının, devletin yanında olduğunu hissetsinler. Rahat uyusunlar, başları dik olsun. Eminim de bundan daha büyük bir mutluluk olmaz. Bu bir ibadet hükmündedir. Bizim inancımıza göre insanların hayırlısı insanlara en çok hizmet edendir. Her zaman söylediğimiz gibi hiç kimse öbür tarafa hiçbir şey götüremiyor. Bunu da herkes bilsin. Emek verenlere gönülden teşekkür ediyorum. Destek veren iş adamlarımızı, iş odasını gönüllü olarak kutluyorum" dedi.
Vali Güvenç son olarak, Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan Umut Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin SODES Projesi kapsamında "SODES'le Yarınlardan Umutluyuz 2" projesinin açılışını gerçekleştirdi. LYS kursunun açılışını yapan Vali Celalettin Güvenç, "Bugün kadınlarımız için, çocuklarımız için ve gençlerimiz için merkezler açtık. Bu mutluluk verici bir olay" diye konuştu.
Vali Güvenç, geleceğin çocuklarının, gençlerinin ve geleceği hazırlayacak olan annelerin, eğitim ile daha aydınlık bir dönemde yaşayacağını sözlerine ekledi.
Program ve açılışlara; Vali Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve hayırseverler ile vatandaşlar katıldı.
(RÇ-SO-Y)

05.01.2013 17:43:41 TSI

Editör: Wan Haber