Edirne Genç İş Adamları Derneği'ni (EGİAD) ziyaret eden Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne'nin en büyük sorununun profesyonellikten uzak olması konusu olduğunu belirtti. Amatör işler yapmak yerine bir uzmandan yardım alınması gerektiğini ifade eden Vali Duruer, Edirne'deki konaklama sorununa da dikkat çekti.
Edirne Valisi Hasan Duruer, EGİAD'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Hakan İnci'den bilgiler alan Duruer, Edirne'de konaklama ve yeme-içme mekânlarının eksikliğine vurgu yaparak, gerekli altyapı çalışmalarının gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.
VALİ DURUER: EDİRNE'NİN SORUNU PROFESYONELLİKTEN UZAK DURMASI
Ziyaret sırasında konuşan Vali Hasan Duruer de Edirne'deki konaklama ve yeme-içme mekânlarının yetersizliğinden söz ederek, "Edirne'de konaklama ve yeme-içme mekânlarının artması lazım. Bu konuda da alt yapının gelişmesi gerekiyor. Edirne'nin en büyük sorunu bence profesyonellikten uzak olmasıdır. Genelde birçok ilde durum aynı. Her yerde işler amatör olarak yapılmaya çalışılıyor. Aslında her işimizde bir uzmandan yardım alsak daha profesyonel işler yapılacak" diye konuştu.
İNCİ: DERNEK OLARAK EDİRNE'YE 400 BİN EURO HİBE KAZANDIRDIK
EGİAD Başkanı Hakan İnci de, dernek olarak yaptıkları projelerle Edirne'ye 400 bin Euro hibe getirdiklerini, son projeleri ile 140 bin Euro hibe daha kazandırdıklarını ifade etti. Enez'deki İnci Motel'i, Trakya Kalkınma Ajansı'ndan gelen hibelerle yenilediklerini kaydeden İnci, "Otel işletmeciliğinde belli bir standardı yakalamak için 5-6 yıl kar beklememek gerekiyor. Biz de kısa sürede kar elde etmek yerine belli bir kaliteyi yakalamak istiyoruz. Dernek olarak bugüne kadar birçok projeye imza attık. Son projemiz Lalapaşa ilçemizde bulunan Dolmenlerin çevre düzenlemesinin nasıl yapılabileceğine dair bir projeydi. Bu projemizi de Avrupa Birliği hibeleri ile yaptık. Şu anda üzerinde çalıştığımız proje ise Kaleiçi Surlarının yeraltında bulunan kısmının ve diğer tarihi kalıntıların röntgeninin çekilmesi ve rölevelerinin çizilmesi projesi" dedi.
Ziyaret sırasında derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri; Kemal Kılıç, Ergün Karaca, Mehmet Ali ipek'in yanı sıra dernek üyeleri Mustafa Erkan İnci ve Nevser Eraslan da hazır bulundu. Ziyarette, turizmin Edirne'ye katkıları ve Edirne'deki dernek ve kurumların turizme katkıları konuşuldu.
(ORA)

12.01.2013 13:37:22 TSI

Editör: Wan Haber