Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş.'yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Vali Hüseyin Aksoy, Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 6 bin metrekare kapalı alandan oluşan, ileri teknoloji ürünü makine ve teçhizatlar ile donatılmış modern tesislerde üretimlerini yapan Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş.'yi ziyaret etti. Vali Aksoy, silah fabrikasına gelişinde fabrika sahibi Zafer Aral, genel müdür Cahit Utku Aral, müdür Haldun Yanık, Hukuk Müşaviri Av. Mustafa Remzi Toprak tarafından karşılandı. Vali Hüseyin Aksoy, Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş.'nin tesislerini gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, 1998 yılında 'Doğu Karadeniz Silah Projesi' kapsamsına, projenin Samsun ayağı olarak dahil olan Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş, bugün sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türkiye'de savunma sanayinin önemli kuruluşlarından birisi. Üretim hattından önce Ar-Ge departmanını kuran Samsun Yurt Savunma Sanayi ilk olarak, 'Canik 55' markalı yarı otomatik silahını tasarlamış ve üretimlerine başladı. Samsun Yurt Savunma Sanayi tarafından üretilen 'Canik 55' markalı silahlar, 4 ayrı kıtaya ihraç edilmekte ve dost ülkelerin güvenlik kuvvetlerinin de hizmetlerine sunulmakta. Samsun Yurt Savunma Sanayi üretiminin yüzde 70'ini direkt ve dolaylı olarak ihraç etmekte. 2005 yılında, MKE Kurumu için otomatik tüfek, bomba atar ve keskin nişancı tüfeği parçalarının üretimi ile Türk savunma sanayine açılan Samsun Yurt Savunma Sanayi, şuan ASELSAN, TAI ve ROKETSAN için ayrıcalıklı bir ortak konumunda proje tabanlı üretimler yapmakta.
(SAM-SLH-Y)

07.12.2012 18:37:53 TSI

Editör: Wan Haber