Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (OMÜ-UZEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, OMÜ-UZEM'in şimdiye kadar 7 bin öğrenci mezun ettiğini ve halen 3 bin civarında öğrencisi olduğunu söyledi.
Kanal S Televizyonu'nda her hafta OMÜ'den canlı olarak yayınlanan, "Akademik Bakış" adlı programın bu haftaki konuğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (OMÜ-UZEM) Müdürü ve aynı zamanda YÖK Uzaktan Eğitim Komisyonu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk idi. Kendisi ile OMÜ-UZEM'in kurulma amacı ve çalışmaları, uzaktan eğitimin kimlere yönelik olduğu, uzaktan eğitimin nasıl yapıldığı, Türkiye'nin ve OMÜ'nün uzaktan eğitim öğrenci potansiyeli ve profili üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.
Sönmez Pamuk konuşmasında, OMÜ-UZEM'in şimdiye kadar 7 bin öğrenci mezun ettiğini, bunların çoğunun ebelik lisans tamamlama öğrencisi olduğunu ve halen 3 bin civarında öğrencileri olduğunu belirtti. Bu öğrenci potansiyelinin üniversitenin ve Samsun'un tanıtımına ve ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Pamuk, "Çoğunluğu Samsun dışından olan öğrenciler kayıt, sınav ve mezuniyet töreni için aileleriyle birlikte Samsun'a geliyor ve burada bir müddet konaklıyorlar. Örneğin, 2013 Ocak ayında dönem sonu sınavı için şehir dışından yaklaşık 1.000 kişi Samsun'a gelecek" dedi.
Uzaktan eğitimin diploma kazandırma aracı olmadığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Pamuk, "Uzaktan eğitim düşünülenin aksine; hayat boyu öğrenme prensibine uygun olarak bireylerin bilgi birikimlerinin artmasını, işlerinde daha fazla verim almalarını ve gelişen teknolojiye daha kolay ayak uydurmalarını amaçlamaktadır" şeklinde konuştu.
Pamuk ayrıca, OMÜ-UZEM'in ürettiği bilgiyi ve edindiği tecrübeyi bazı üniversitelerle de paylaştığını ve bunun ekonomik bir döngü sağladığını da ifade etti.
(SAM-SLH-Y)

04.01.2013 15:59:06 TSI

Editör: Wan Haber