Sivasın Gürün İlçesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan uyuşturucu yüklü araç kara saplandı. Şüpheli gözaltına alınırken, araç içerisinde 85 kilo esrar ele geçirildi. Aracın hızla gitmesi ve kara saplanması güvenlik kamerasına da yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, Sivasın Gürün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, teröre finansman sağlayan uyuşturucu madde ve kaçak sigaraya yönelik yol uygulamalarına devam ederken 07 ELA 56 plakalı otomobile dur ihtarı çekti. Otomobil sürücüsü dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Bu sırada diğer polis ekipleri yolları keserken kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında kar nedeniyle yoldan çıkan araç orta refujde kara saplandı. Otomobil içerisindeki araç sürücüsü Hacı Ç. (38) ile Mustafa B. (42) gözaltına alındı. Aracın bagajında yapılan aramada zulalanmış 85 kilo satışa hazır esrar ele geçirildi.
Gürün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler geçiş güzergahı olan bölgelerde 24 saat aralıksız uygulamalarına devam ediyor. Bu yıl içinde polis ekipleri şuana kadar 100 kilo eroin, 200 kilo esrar ve 350 bin paket kaçak sigara gele geçirdi.
Dünde yapılan uygulamada 85 kilo esrar ele geçiren polis, 2 şüpheliyi uyuşturucu ticareti yapmaktan adliyeye sevk etti.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(HİV-ÖK-Y)

19.12.2012 12:53:30 TSI

Editör: Wan Haber