Mersin Valiliği tarafından 'Tarihe Gülümseyen Mersin' sloganıyla hayata geçirilen "Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında üst kurul, Mersin Garı ve Mersin Kültür Merkezi arasında kalan 40 hektarlık "Kentsel Sit Alanı" ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planında mutabakata vardı.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi tarafından ihale edilen "Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi"nde Üst Kurul toplantısı yapıldı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Üst Kurul üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk ile kültür ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Suphi Olcay, proje yüklenicisi yetkilileri ile Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi şehir plancıları katıldı. Toplantıda, daha önce Proje Danışma Kurulu tarafından onaylanan planlar, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gitmeden önce son kez Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi Üst Kurulu'na sunuldu. Proje müellifi tarafından Mersin Garı ve Mersin Kültür Merkezi arasında kalan 40 hektarlık "Kentsel Sit Alanı" ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planının sunumunun yapıldığı toplantıda, Üst Kurul ve kurumların temsilcileri, plan üzerinde küçük revizyonların yapılması konusunda mutabakata vardılar ve planı onayladılar.
Üst Kurulun mutabakata vardığı revizyona göre, Mersin Garı-deniz bağlantısı açılacak. Trenden inen veya gar civarından geçen vatandaşlar denizi görebilecek. Ayrıca, başta Valilik binası civarı olmak üzere kentsel sit alanı içerisindeki yeşil alan miktarı arttırılacak. Proje müellifi, söz konusu değişiklikleri 1/5000 ölçekli plan üzerinde revize edecek. Ardından, bu planları proje yürütücüsü olan Akdeniz Belediyesi'ne teslim edecek. Akdeniz Belediyesi de planın son halini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunacak. Son olarak proje müellifi tarafından 1/1000 ölçekli uygulama imar planları da revize edilerek Akdeniz Belediyesi'ne teslim edilecek ve ilgili kurullar 1/1000 ölçekli uygulama imar planları için toplanacak.
(KYM-Y)

13.02.2013 14:16:18 TSI

Editör: Wan Haber