Urla Rotary Kulübü meslek edindirme kurslarına bir yenisi daha ekledi.
Urla Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile "Havuz Suyu Operatörlüğü" kursu düzenleyen Urla Rotary Kulübü eğitimlere başladı. 18-23 Şubat tarihleri arasında verilecek olan eğitim büyük ilgi gördü.
İlçe merkezi ve yakın çevresinde çok fazla yüzme havuzu bulunduğuna dikkat çeken Urla Rotary Kulübü Başkanı Tayfun Eyiel, "Yüzme havuzlarına sağlıklı ve hijyenik şartlarda girebilmemiz için havuzların son derece temiz ve kimyasal dengelerinin uygun olması gerekmektedir. Bütün bu olguların olabilmesi için havuzların eğitimli operatörlerle yönetilmesi ve havuza girenlerin de belli kurallara uyması insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Açtığımız kursla bir yandan mevcut havuzların hijyenik şartlara kavuşmasını sağlarken diğer yandan da kursa katılan kişilere yeni meslek edindirmiş olacağız" dedi.
"Filitrasyon, Makine Dairesi ve Pompaların Çalıştırılması", "Elektrik Tesisatı, Elektrik Panosu ve Işıklandırma", "Havuz Suyunun Hazırlanması, Suyun Tedariki ve Havuz Suyu Parametreleri", "Havuz Suyunun Kimyası, Kimyasal Maddelerin Depolanması, İş ve İşçi Sağlığı, Havuzda Pratik Eğitim", "Havuz Suyunun Mikrobiyolojisi, Havuz Suyundan Geçen Hastalıklar ve Önlemleri" ve "Havuzda ilk Yardım Önlemleri" konularındaki eğitimi, Urla Rotary Kulübü'nün temin ettiği makine mühendisleri Alp Pekcan ve Uygar Özdem, kimya mühendisi Uluğ Gökçe, EBİLTEM öğretim üyesi Yüksel Gezgin verecek.
Eğitimi başarıyla tamamlayanlara Urla Halk Eğitimi Merkezi tarafından sertifika verilecek.
(AÖK-ERG-Y)

20.02.2013 14:02:25 TSI

Editör: Wan Haber