Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Belediye Başkanı Fahri yıldız Ürgüp ilçesinde ki nüfus oranında ki düşüş konusunda açıklamalarda bulundu.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri yıldız Nevşehir'de en çok nüfusu düşen ilçe olarak Ürgüp'ün olduğunu kaydederken bunun sebebinin ise Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Kasabası ve Başdere Kasabalarının belediyeliklerden düşmemek için vatandaşların nüfuslarını bu beldelere almasından kaynaklandığını ifade etti. Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız açıklamasında şunları kaydetti:
''Ürgüp ilçesinin nüfusunun düşmesi gayet açık ve net. Bundan önceki nüfus sayımında Ürgüp'ün nüfusu 18 bin den 19 binleri aşmıştı. Yani o zaman nüfusu en fazla artan ilçe Ürgüp idi. Ama bu sefer şöyle bir durum ortaya çıktı. Özellikle Mustafapaşa ve Başdere belediyelerimizin belediyeliklerden düşme gibi bir tehlikeleri var. O sebeple bazı Ürgüp'te yaşayan hemşerilerimiz beldelerinin nüfusunu artırma adına oralara bir geçiş söz konusu oldu. Dolayısıyla düşen nüfus Ürgüp ilçemizden oldu. Türkiye İstatistik Kurumunun nüfus sayımına göre 300 kadar nüfusumuzda düşüş oldu. Bu da ilçe genelinde sürekliliği olacak bir düşüş olacak diye düşünmüyorum. Hatta önümüzdeki yıllarda TOKİ projemiz hayata geçtiği anda Nevşehir'den, Hacıbektaş'tan, Kozaklı'dan, Acıgöl'den, Özkonak'tan Ürgüp'e hane nakli yapacak insanlarımız olacak. Çünkü Ürgüp ilçemize 960 konut yapacağız. Bununda son noktasına geldik. Biz TOKİ başvurularımızı Nevşehir geneline yaydık. İlk etapta pozitif bir ayrıcalık yaptık. Ürgüp'te yaşayan insanlarımız ev sahibi olsun istedik ama bazı çevrelerin frenlemesiyle tabiri caizse Ürgüp'teki ev sahibi arkadaşlarımız başvuramazlar diye konuştular. Bundan dolayı da az talep topladık. Bizde talep bu kadar olursa emeğimiz boşa gidecek diyerek Nevşehir geneline yaydık ve başvurularımız da artış oldu. Ürgüp TOKİ'ye başvuran insanlarımız en kısa sürede ev sahibi olacaklar.
(COŞ-AÖ-Y)

12.02.2013 13:13:48 TSI

Editör: Wan Haber