Bakü Devlet Üniversitesi Olasılık Teorisi ve Matematiksel İstatistik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Hacıyev, "Trafik Problemlerinde Matematik Uygulamaları ve Ünlü Matematikçi Kolmogorov'un Başarısı" konulu konferans verdi.
Prof. Dr. Asaf Hacıyev, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu'nda düzenlenen konferansla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refail Kasımbeyli aracılığıyla AÜ'ne geldim ve burada olmaktan dolayı mutluyum. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ile görüşmemizde gelecekte Anadolu Üniversitesi ile Bakü Devlet Üniversitesi'nin bir araştırma projesi içinde yer almasını planlıyoruz ve bunu uygulayacağız. Dünya giderek küreselleşiyor ve kurumlararası bağlantılar da teknoloji sayesinde ilerliyor"
Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refail Kasımbeyli, Prof. Dr. Asaf Hacıyev'in Üniversitemize asıl davet ediliş amacının AÜ ile Bakü Üniversitesi arasında yapılan iş birliği ve Azerbaycan Açıköğretim Fakültesi Programları konularıyla ilgili olduğunu belirtti.
"Uygulamalı Matematik Fakültesi ile çift diploma hedefleniyor"
Kasımbeyli, Bakü Devlet Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi arasında yapılan ortak bilimsel araştırmalara başlandığını ve ortak protokol hazırlanarak Uygulamalı Matematik Fakültesi ile çift diploma verileceğini söyledi.
Prof. Dr. Kasımbeyli, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki bağı '"Bir millet iki devlet" olarak açıkladı. Kasımbeyli "Amacımız iki ülke arasındaki geçmişten gelen bağı bilimsel anlamda güçlendirmek" şeklinde konuştu.
(HÖ)

08.12.2012 12:48:51 TSI

Editör: Wan Haber