Uşak'taki okullarda eğitimin niteliğini geliştirmek ve öğrencilerin öğrenme başarılarını artırma, ileri düzeyde öğrenim görme fırsatları sunmak amacıyla Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Rektörlük binasında yapılan törende işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut arasında imzalandı. Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran ile Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çalık katıldı. Rektör Çelik, imzalanan protokol ile Uşak'ta eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerin staj imkânlarını geliştireceklerini söyledi.
Öğretmen, okul yöneticisi ve diğer personelin hizmet içi eğitim ve yüksek lisans düzeyinde öğrenim görmelerine destek olacaklarını da aktaran Rektör Prof. Dr. Sait Çelik "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sağladığımız bu işbirliği ile okulları bilimsel araştırmalar için bir laboratuar olarak kullanacağız. Öğretim elemanı-öğretmen işbirliği ile ortak bilimsel araştırmalar ile sosyal ve kültürel etkinlikler yapacağız. Öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin üniversite kütüphanesinden ve üniversitenin sosyal imkânlarından yararlanmasını sağlayacağız. Üniversite bünyesindeki öğrenci toplulukları ile okullarda yer alan öğrenci kulüpleri arasında işbirliğini geliştireceğiz. İmzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Uşak Üniversitesi ile kurulan işbirliğinin öğretmen, öğrenci ve okul yöneticileri için önemli olduğunu söyledi.
(KY-İK)

21.02.2013 11:52:47 TSI

Editör: Wan Haber