Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri 5 madalya ile Bursa'ya döndü.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkenin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak için bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmaya 28 ülkeden bin 100 aşçı katıldı. Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu 1 gümüş, 2 bronz, 2 merit madalya kazanarak katıldığı tüm kategorilerde madalya alma başarısı gösterdi.
Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Osman Güldemir, ''Aşçılık Okulu'nun Harmancık'a kazandırılmasından bu yana öğrencilerimiz sürekli kendilerini geliştirerek katıldıkları bütün yarışmalardan madalyayla döndü. ''Ayva'nın Rüyası'' derece beklediğimiz bir tatlıydı, gümüş madalya aldığımız için mutluyuz'' dedi.
Katıldıkları bütün kategorilerden madalya ile döndüklerini söyleyen Güldemir, ''Öğrencilerimiz madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu" diye konuştu.
(AK-MŞ)

13.02.2013 12:22:55 TSI

Editör: Wan Haber