Üniversite ile sanayiciyi buluşturan ve ortak yapılan proje ile ilk defa dış cephe boyasında kullanılmak üzere katkı maddesi yerine daha ucuz olan ponzanın kullanılması için kurulan makine ekipmanlarının fabrikada tanıtımı yapıldı.

 

 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmettin Çok, İstanbul’a atanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can ve bazı sanayiciler, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında uygulanan SAN-TEZ Projesi’ni hem tanıtmak hem de örnek teşkil etmek için yerinde incelediler.

 

 

 

Burada konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversiteyle sanayicinin işbirliği çerçevesinde SAN-TEZ Projesi kapsamında yapılan üretimi birlikte gördüklerini belirterek, “Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Bugün itibariyle ponzanın boya sanayisinde kullanımı üzerinde yapılan çalışmada klasik metotlardan, yeni kullanılan ponza katkısıyla elde edilen boyanın çok daha dayanıklı, çok daha güçlü bir sonuç verdiğini gördük. Sanayici ile üniversitenin yapacağı işbirliği, AR-GE kapsamında yapılacak işlerin sanayicimizi daha ileriye taşıyacak. Van’da da artık bu adımın atıldığını gördük” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: Wan Haber