Suşehri Geminbeli tünelinin 6 Mart 2013 tarihinde ihalesinin yapılacağı belirtildi.
Karadeniz bölgesini İç Anadolu bölgesine bağlayan Suşehri-Sivas karayolu Geminbeli karayolu üzerine 2 tüp halinde tünel yapılacağını söyleyen Ak Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, Tünel ihalesinin 6 Mart 2013 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yapılacağını ifade etti.
Yıllardır özlemle beklenen ve Türkiye'nin en büyük tünelleri arasında yer alacak olan Geminbeli tünelinin yaklaşık 4 bin 250 metre uzunluğunda 2 tüp halinde yapılacağını söyleyen Yüce, "6 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan ihalenin, ihaleyi alan firmanın kesinleşmesinin ardından yer teslimi yapılacak, yapılacak olan iş 1275 gün içerisinde teslim edilecek" dedi.
Tünel ile birlikte bağlantı yollarının toplam uzunluğunun yaklaşık 30 kilometreyi bulduğunu söyleyen Yüce, "Geminbeli tünelinin ihale aşamasına gelmesinde büyük emeği olan AK parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Ekrem Erdem başta olmak üzere, Bölge Milletvekilimiz Ali Turan ve tüm AK Parti Milletvekillerine Suşehri halkı adına teşekkür ediyoruz. Çünkü yılardır umutla beklediğimiz Geminbeli tüneli için nihai karar çıkmış olup, İnşallah bu karar 6 Mart 2013 tarihinde gerçekleşecektir" diye konuştu.
Şoförlerin kışın çileli yol olarak adlandırdığı Geminbeli'nin bu sıkıntısının artık giderilme noktasına geldiğini söyleyen Yüce, "2010 rakımlı Geminbeli geçidinde kış mevsiminde çok sıkıntılar çekiliyor. İnşallah bu sıkıntılar tünel tamamlandıktan sonra bitecektir. Tüm ülkemize hayırlı olsun. İnanıyorum ki, Tüneli tamamlanmasıyla, Karadeniz illeriyle, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde olan iller arasında ticaret bağı daha da güçlü olacaktır diye düşünüyorum" dedi.
(SY-UY-ZB-Y)

21.02.2013 12:25:22 TSI

Editör: Wan Haber