Türkiye Kent Konseyleri Platformu Aliağa'da toplandı. İki günlük program çerçevesinde Aliağa'da toplanan platformun yürütme kurulu üyeleri, önce Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti. Türkiye Kent Konseyleri Platformu 9. Dönem Başkanı ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ile birlikte Başkan Oğuz'u ziyaret eden Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu Üyeleri, Başkan Oğuz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

BAŞKAN OĞUZ KONSEY BAŞKANLARINI AĞIRLADI
Aliağa'nın yapısıyla, limanlarıyla, sanayisiyle farklı bir kent olduğunu ve kentte görev yapmaktan mutlu olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da şöyle konuştu: "Aliağa nüfusu her yıl 3-5 bin kişi artan, gece ile gündüz nüfusu arasında 10-12 bin kişi farkeden Türkiye'nin her bölgesinden insanları barındıran, farklı örf, adet ve kültürlere karşın insanların huzur ve barış içinde yaşadığı emekçi kenti. Bu kent için hizmet etmekten, görev yapmaktan son derece mutluyum."
Başkan Oğuz, kent konseylerini ilçelerinde misafir etmekten ayrıca mutlu olduğunu ifade etti.
Petkim Kültür Merkezi'nde yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısının açılış konuşmasını dönem başkanı ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk yaptı. Gündem konularının "Adalet" olduğunu belirten Öztürk, şunları söyledi: "İnsanların günümüzde en çok adalete ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Sadece kendimiz için değil, sadece ihtiyacımız olduğunda değil, her zaman adalet istemeliyiz. Sadece insanlar için de değil doğadaki tüm canlılar için adil, adaletli davranmalıyız"
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in adaletsizliğe uğradığını savunan ve bu konuya da değinmeden geçemeyeceğini ifade eden Öztürk, kent konseylerini Aliağa'da ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.Öztürk, organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a da teşekkür etti.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun bir sonraki dönem sözcülüğünü üstlenecek olan Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider de kentte kendilerini misafir ettiği için Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

ÜLKE OLARAK DAHA ÇOK ÜRETİM YAPMALIYIZ
Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk de konuşmasında, Türkiye'nin dünya nüfusuna oranının yüzde bir, üretime oranının binde dört olduğunu belirterek ülke olarak daha çok üretim yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Öztürk, dünya nüfusunun yakın gelecekte 9 milyara çıkacağını belirterek şunları söyledi: "Bu kadar yoğun nüfusun ihtiyacını sadece doğal ürünlerle karşılamak mümkün değil. Yıllık 65 milyar dolarlık enerji ithal ediyoruz. Dolayısı ile fosil, katı yakıt, rüzgâr, güneş, yenilenebilir hangisi olursa olsun hepsini kullanmak durumundayız. Bilgi ve teknolojiyi doğru kullanarak ve çevreyi gözeterek daha çok üretim yapmalıyız."

İHALE KANUNU DEĞİŞMELİ
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da yeni Büyükşehir Yasasının siyasi kaygı ile yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Kapatılan belde ve köylerde oturanlar temsil imkânını kaybedecek, burada bulunan vatandaşlar kıyı kesimlere ve kent merkezlerine göç edecek. Bu şekilde nüfusun yüzde 90'ı kentlerde ikamet edecek ancak beraberinde çok büyük sorunlar getirecektir."
İhale kanununun değişmesi için TBMM'ye çağrıda bulunan Tanık; sözlerine şöyle devam etti: "Memurlarımız, bürokratlarımız iş yapmaktan korkuyor. Çünkü yapılan birçok iş 'ihaleye fesat karıştırmak' olarak görülüyor. Yüzde yüzü belediyeye ait şirkete belediye iş veremiyor. Verirseniz Osman Özgüven gibi ihaleye fesat karıştırmış oluyorsunuz. Yoksa Osman Özgüven'in boğazından haram lokma geçmemiştir."
Katılımcılara Aliağa'yı ve Aliağa Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları slayt sunum eşliğinde anlatan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren de; şunları söyledi: "Aliağa Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Turgut Oğuz öncülüğünde 3,5 yılda çok önemli çalışmalar yaptık. Kentimizi planlı bir kente dönüştürmek için çalışıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sanayi kenti olmamıza karşın çok güzel bir sahil bandımız, tertemiz denizimiz mevcut. Yakın çevreden plajlarımız için gelen günübirlik ziyaretçilerimiz oluyor. Engellilere yönelik yaptığımız çalışmalar, oluşturduğumuz engelsiz cafe-park projemiz ve Sosyal Market gibi farklı projelerle örnek olduk. Çok amaçlı sosyal kompleksimizin inşaatına başladık. Aliağa Belediyesi olarak satranç birinci liginde İzmir'i temsil eden tek takımız ve Beko Basketbol Ligi'nde ilçemizi başarıyla temsil eden ve kentimizin tanıtımını yapan Aliağa Petkim Basketbol takımımız var"
Öğleden sonraki programda ise "Herkes için adalet" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan'ın önerisi üzerine program sonrası Belediye Başkanı Osman Özgüven'e destek için Dikili'ye gidildi.
(HE-HO-Y)

09.12.2012 11:51:07 TSI

Editör: Wan Haber