Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Türk Ocakları tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni' başladı.
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Bilgi Şöleni Onursal Başkanı Nuri Gürgür, "İnsan zekasının akli melekelerinin dini ve fikri birikiminin neticesi olan nitelikli ve yüksek tefekkür, bilimsel gelişmelerin olmasını, medeniyetlerin vücuda gelmesini sağlayan temel faktördür. Bunlar olmasaydı insanlık var olamazdı. Tefekkür insanlık için pusula ve deniz feneri mesafesinde olan bir işlev görmektedir" dedi.
Şölenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2023 ufkuna uygun olarak düzenlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise "Cumhuriyetimizin fikri, kültürel temellerini atan ve en köklü kuruluşlarımızdan biri olan Türk Ocakları ile genç, dinamik, çağdaş, milli değerlere sahip üniversitemizin birlikte gerçekleştireceği bilgi şölenimizde 'Bizi biz yapan değerlerimiz' saygın bilim adamları tarafından ortaya konmaya çalışılacaktır. Sıkıntılı günlerimizde bizlere ışık tutan, aydınlığa kavuşturan mütefekkirlerimizi hatırlama, hatırlatma ve geleceğe daha emin yürüyebilmemiz adına Pamukkale Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık" dedi.
Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Nuri Gürgür'ün yaptığı açılış oturumuna geçildi. Prof. Dr. Rahmi Karakuş 'Türk Tefekkürünün Kaynakları', Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı 'Türk Düşünce Dünyasının Akademi İçi Akademi Dışı ve Türkiye Coğrafyası Dışı Dinamikleri Üzerine Düşünceler', Doç. Dr. Kemal Üçüncü ise 'Yeni Bin Yılın Eşiğinde Milli Mefkurenin İmkan ve Kabiliyetlerine Eleştirel Bir Bakış' konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.
İki gün sürecek bilgi şöleninde 3 ayrı salonda toplam 19 oturum yapılacak. 78 tebliğin olacağı şölene 90 bilim insanı tebliğli veya oturum başkanı olarak katılıyor.
(EV-SÇ-Y)

06.12.2012 16:57:05 TSI

Editör: Wan Haber