İktisat Tarihçisi ve Teorisyeni Prof. Dr. Recep Kök, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla Kahramanmaraş'ta "Milli Kültür'de iktisat ve mülkiyet" konulu konferans verecek.
Türk Ocakları Şube Başkanı Dr. Abdullah Tekinşen, konferansın 4 Şubat Pazartesi akşamı saat 19.00'da Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda gerçekleştirileceğini bildirdi. Konferansta Prof. Kök'ün birikimlerini Kahramanmaraşlı ocak üyeleriyle paylaşacağını dile getiren Tekinşen, şunları kaydetti:
"Bu defa mülkiyet ve ekonomi ile milli kültür ilişkisini öne çıkaran bir konferans düzenliyoruz. Bu konferansta konu gereği, diğer medeniyetler ile bizim medeniyetimizdeki mülkiyet anlayışı arasındaki farklar ele alınacaktır. Geçtiğimiz haftalarda da Hanefi Öksüz ile Abdülkadir Kurtul dünya ekonomik krizinin Türkiye'ye Etkilerini anlatmışlardı. Şimdi de Prof. Dr. Recep Kök hocamız birikimlerini bizimle paylaşacak."
Tekinşen, ilerleyen günlerde yeni anayasa çalışmaları ve Türklük kavramının anayasadaki yeri ve önemi konulu konferans düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
(YUT-Y)

01.02.2013 12:26:16 TSI

Editör: Wan Haber