Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Olağan Genel Kurulu yapılarak, mevcut Başkan Nihat Aygün tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu, Kızılay binası kongre salonunda gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Zonguldak 22 ve 23'ncü dönem Milletvekili Polat Türkmen, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Selim Alan, Tekel Bayii ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali, CHP eski İl Başkanı Osman Yayla, Kızılay ilçe ve belde başkanları, Kızılay Kadın Kolları ve Gençlik kolları, davetliler ve üyeler katıldı. Divan heyetine AK Parti Zonguldak 22 ve 23'ncü dönem Milletvekili Polat Türkmen, Orhan Gülay ve Sebahattin Gülay seçildi. Ardından kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.
Kongrede açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay'ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Zonguldak'ta elbirliği içinde büyük işler başardıklarını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük salonlara taşınacağız. Bu kongreyi, kendi binamız olduğu için, kendi yerimiz olduğu için burada yaptık. Türk Kızılay'ı olarak kongrelerimizi kendi şubelerimizi de elimizden geldiği kadar yapmaya gayret ediyoruz. Bunun amacı açıkçası masraftan kaçmak, maliyetinden kaçmak için kendi yerimizde yapıyoruz. Birde delegelerimiz, üyelerimiz kendi Kızılay binamızı gelsin görsün dedik, bir amacı da budur. Bu nedenle sizleri burada biraz sıkıştırdık ama olsun bizler birer gönüllüyüz her şeye katlanırız. Hele Kızılay'ın üyeleri, delegeleri gönüllü. İnsanlarımız Kızılay diyince zaten koşa koşa geliyorlar. Bunu son 5 yıldır Zonguldak'ta gördük ve yaşadık hep beraber. Bir sürü afetler yaşadık, inşallah bundan sonra yaşamayız. Ama bu afetlerde gördüm ki bütün arkadaşlarımız Kızılay'ın gönüllüleri hep yanımızda oldu. Bu vesile ile ben hepinize teşekkür ediyorum. Kongremizin Zonguldak'a ve Türk Kızılay'ına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenabı Allah'ım Zonguldak'ımıza ve ülkemize afetler göstermesin" dedi.
Divan Başkanı AK Parti Zonguldak 22 ve 23'ncü dönem Milletvekili Polat Türkmen ise, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Daha sonra, Türk Kızılay'ı Yönetim kurulu üyesi Murat Uzun faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okuyarak etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Ardından Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün tarafından Toplum liderleri eğitiminde gönüllü yer alarak öğretmenler, din görevlileri ve muhtarlara eğitim veren Nazmiye Uzun, Şükran Kırömeroğlu, Emine Uzun ve Ayşen Yavuzdoğan'a teşekkür belgesi verildi. Aynı zamanda Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Selim Alan'a ve Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Adem Sali'ye katkılarından dolayı Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Ardından kongrede oy kullanımına geçilirken, mevcut Başkan Nihat Aygün seçimlere tek aday olarak girdi. Yapılan oylama sonunda Türk Kızılay'ı Zonguldak Şubesi yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu. Başkan Nihat Aygün, Ahmet Güngör, Necati Başar, Erol Şeref, Süleyman Yılmaz, Kemal Kılıç, Arife Dereli, Şükran Kırömeroğlu, Mustafa Dinç, Fevzi Şen ve Murat Uzun.
(OA-OA-Y)

02.02.2013 13:40:09 TSI

Editör: Wan Haber