Türk Büro-Sen İzmir Şubeleri adına basın toplantısı düzenleyen Nebi Yay, 27 Şubat Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.
Basın toplantısında, "Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız" diyen Nebi Yay, "Son 10 yıldır hükümetin kamu çalışanları üzerindeki olumsuz politikalarına karşı çalışanların ortak talepleri doğrultusunda, sendikamız Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası arasında yapılan değerlendirmelerimiz sonucunda, Büro Hizmet Kolu iş yerlerinde, 27 Şubat 2013 Çarşamba günü iş bırakma kararı alınmıştır" şeklinde konuştu.
Yay, TBMM Anayasa Değişikliği Komisyonu ve hükümet yetkililerince gündemde tutulmaya çalışılan değişiklikle, anayasanın 128. maddesinin değiştirilerek kamu çalışanlarının iş güvencesinin ortadan kaldırılmasının istendiğini savunarak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bütün bu olumsuz gelişmelere karşı kimse bizden sabırlı olmamızı isteyemez. Maliye Bakanlığı'nda ve Adalet Bakanlığı'nda ülke genelinde uyarma eylemlerimizi yaptık, siyasi parti gruplarıyla görüştük. Ancak ne fazla mesailerimiz, ne de adliye yol paralarımızın geri ödenmesi konusunda mesafe kaydedemedik."
Nebi Yay, "Yaşanan olumsuzluklar karşısında başta Adalet Bakanlığı olmak üzere; İçişleri Bakanlığı Nüfus Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, hizmet kolumuza bağlı 43 adet kamu kurum ve kuruluşunda hizmet gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. Bırakma nedenlerimiz ise fazla mesai ücretlerinin kaldırılması, 4/B 4-C uygulamasına son verilmesi, ücret adaletsizliğinin giderilmesi ana başlık konularımız" diye konuştu.
(EA-SO-Y)

20.02.2013 14:39:41 TSI

Editör: Wan Haber