Karadeniz Bölgesi Turizm profesyonellerini bir araya getirerek dostlukları geliştirmek ve bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla, Samsun, Odu, Giresun, Sinop ve Çorum'daki turizm yöneticilerinin kurduğu Turizm Profesyonelleri Derneği (SKAL) 1. Olağan genel kurulunu yaptı.
Grand Atakum Otel'de yapılan genel kurulda, 2 yıl için yönetim kurulunda görev alacak isimler belirlendi. Grand Atakum Otel işletmecisi Mustafa Yavuz başkan, North Point Otel Müdürü Murat Toktaş genel sekreter, Ordu Belde Otel müdürü Ahmet Kaan Kaya sayman, Sinop Vira Otel Müdürü Ahmet Çobanoğlu ve Giresun Amazon Otel Müdürü Mustafa Yılmaz üye olarak görev aldılar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da katıldığı genel kurulda bölge turizminin geliştirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı. Bölge illerinin öncelikle kendi içerisinde turizm hareketinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, yeterli çalışmaların yapılabilmesi durumunda, bölgenin turizm hareketinden hak ettiği payı alabileceğini belirttiler. Yerel yönetimlerce yapılacak çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirten SKAL üyeleri, Suriye, Irak ve İran gibi komşu ülkelerdeki istikrarın bir an önce oluşmasını arzu ettiklerini ve bu durumda Karadeniz Bölgesi'ndeki turizm hareketinin daha hızlı gelişeceğine olan inançlarını dile getirdiler.
(SAM-SLH-Y)

02.02.2013 16:07:07 TSI

Editör: Wan Haber