Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, toplu iş görüşmelerinde işçilere her zaman olduğundan daha fazla ücret artışı yapmaya gayret ettiklerini söyledi.
Turhal Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 2013 ve 2014 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, uzun süredir devam eden sözleşme görüşmelerinde işçilere bu defa her zaman olduğundan daha fazla ücret artışı yapmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkan Gözen, işçilerin maaşlarını çevre il ve ilçelere göre dengelemek istediklerini ifade ederek, "Çevre il ve ilçelere baktığımız zaman bizim işçilerimiz daha az maaş almaktaydılar. Bunu dengelemek istedik ve en düşük memur maaşı seviyesine getirelim diye düşündük. Umarım işçilerimizden bunda mutlu olurlar" dedi.
İşçi sayısının azalması nedeni ile işçi maaşlarına yapılan zammın belediyeye aşırı bir yük getirmeyeceğini belirten Başkan Gözen, "Bundan önceki sözleşmelerde biraz cimri davranmış olabiliriz. Bundaki en büyük sebebimizde işçi sayımızın yüksek olması idi. Bu defa sözleşmemiz en adili en doğrusu ve en olması gereken bizim açımızdan oldu. Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonrası çalışanlarımıza kalıyor. Biz göreve geldiğimiz günden beri hep işçimizin yanında olmaya gayret ettik. Onlarda bu halk için yapabileceği hizmetin en iyisini yapmakla görevli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu bilinç ve inançla daha çok çalışıp daha çok gayretle bu halka daha çok hizmet ederler" diye konuştu.
Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman ise ülke şartlarında yapabilecek en güzel sözleşmeyi yaptıkları kanaatinde olduğunu söyledi.. Turhal'da yine ilk'leri yaşadıklarını ifade eden Duman,"İşçi alacaklarımız konusunda hiçbir talebimiz yok. Çünkü zamanında maaşlarımızı alıyoruz. İkramiyelerimiz zamanında ödendi. Geriye dönük hiçbir alacağımız kalmadı. Bu toplu sözleşmede yaşam şartlarını kazanabilecek iyi bir artışla arkadaşlarımızın maaşları çok iyi bir seviyeye geldi. Ben bu vesile ile Belediye Başkanımız sayın Ali Gözen'e bize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı sendikam ve işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Biz bu sözleşmeden çok mutlu ve sevinçli bir şekilde ayrılıyoruz" şeklinde konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

12.02.2013 17:37:11 TSI

Editör: Wan Haber