Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı, düzenlenen törenle başlarken, burada Malatya standında ziyaretçilere kayısı ikram edildiği ifade edildi.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda bugün başlayan ve 9 Aralık 2012'de sona erecek olan fuarda, Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi'nin işbirliği, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün organizasyonu ile 81 metrekarelik alanda Malatya'nın tanıtım standı açıldı.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Travel Turkey İzmir Fuarı'na üçüncü kez katıldıklarını ifade ederek, Büyükşehir Yasası'nın onaylandığı bugünde çifte mutluluk yaşadıklarını söyledi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya milletvekillerinin Malatya'nın büyükşehir olmasında büyük emeklerinin olduğunu kaydeden Nalçacı, "Malatya bugünden itibaren resmen büyükşehir olmuştur. Emeği geçenlere İzmir'den saygılarımı ileterek, teşekkür ediyorum. Bu onur günümüzde İzmir'de Malatya'yı tanıtmaya çalışıyoruz. On binlerce ziyaretçiye Malatya'nın tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini ve kayısıyı, hem yurt içi ziyaretçilerine hem de yurt dışı ziyaretçilerine tanıtma imkanı bulduk. Türkçe-İngilizce-İtalyanca hazırlanmış Arslantepe broşürü ile Türkçe-İngilizce hazırlanmış Malatya broşür ve haritası, poster ve CD'leri, fuar ziyaretçilerine dağıtacağız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Kültür Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz ve tanıtım ekibimizle dört gün boyunca ziyaretçilerimizi konuk ederek Malatya'yı anlatacağız. Ben İzmir'de yaşayan Malatyalıları standımıza bekliyorum" dedi.
Yerli ve yabancıların yoğun ilgi gösterdiği Malatya standını; Malatya eski Valisi ve şu an Manisa Valisi olan Halil İbrahim Daşöz, Çorum Valisi Sabri Başköy, Bartın Valisi Bülent Savur, Muğla Valisi Fatih Şahin, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Tektaş, emekli bürokrat M. Sinan Öztan ve Malatyalı iş adamları ziyaret etti.
Ziyaretçilere, kayısı ikram edildi.
(NA-SO-Y)

06.12.2012 15:28:02 TSI

Editör: Wan Haber