Trabzon Belediyesi'nin sağlıklı bir yaşam için başlattığı 'Adım Adım 10 Bin Adım' projesi başladı.
Vatandaşların yürüyüş ve spor yapmalarına dikkat çekmek amacıyla uygulamaya konulan proje, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katıldığı yürüyüşle başladı. Ayasofya mevkii sahil yürüyüş yolunda başlayan yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği projeye Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Belediye Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, öğrenciler, vatandaşlar, Trabzon'da milli takım kampında bulunan özel sporcular katıldı. Ayasofya altından başlayan ve Beşirli'ye kadar devam edip yine Ayasofya altında sona eren 6 km'lik yürüyüş sonunda çeşitli etkinlikler de yapıldı.
"Adım Adım 10 Bin Adım" projesi başlangıcı öncesi konuşan Başkan Gümrükçüoğlu sağlıklı yaşam için yürüyüşün çok önemli olduğuna dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre günde 5 km yürüyen bir insanın kalp ve damar hastalıklarına kapılma riskinin yüzde 40 oranında azaldığına dikkat çekerek, "Dünyanın hiçbir ilacı bunu sağlamıyor" dedi.
"Adım Adım 10 Bin Adım" projeyle vatandaşların yürüyüş yapmalarına ve obeziteye dikkat çekmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "10 bin adım, 50 cm'lik bir adımı hesaba katacak olursak tam 5 km ediyor. Bu büyük ve güzel projeyi bütün Trabzon'umuzla, öğrencilerimizle, yaşlımızla, gencimizle her zaman sağlıklı yaşamı bir prensip haline getirsin diye bugün burada önemli bir katılımla başlatıyoruz. Obezite'ye yakalanmamak için günde 5 bin metre yürüyüş yapmak gerekiyor. Beslenmemize de dikkat ettiğimizde uzun bir ömrü sağlıklı olarak yaşamak imkanını temin etmiş olacağız. Bu projenin ilk adımını geleceğimizin teminatı gençlerimizle başlatıyoruz. Bir sonraki programımızda kamu kurum ve kuruluşlarımızın, belediyemizin çalışanları ile devam ettireceğiz. Daha sonraki programımızı da vatandaşlarımızın katılıyla devam ettireceğiz. Bir sonraki programımızı da ailelerin, katılıyla gerçekleştirileceğiz" ifadelerini kullandı.
Başkan Gümrükçüoğlu tüm Trabzonluları her gün Kemerkaya ile Beşirli arasında yaptıkları 5.6 km'lik yürüyüş yolunda spor yapmaya davet ederek, "Trabzon'umuz zaten sporcu kimliği ile öne çıkmış bir kenttir. Bu etkinliğimize katılımın yüksek olması da bunun göstergesidir. 'Adım Adım 10 Bin Adım' projesine destek veren kurum ve kuruluşlar ile yürüyüşe katılan tüm gençlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yürüyüşün sonunda kemençe eşliğinde horon halkası kuruldu. Katılımcılarla birlikte horon oynayan Başkan Gümrükçüoğlu, yürüyüşe katılan ve Trabzon'da kamp yapan milli takım özel sporcuları ile yakından ilgilendi.
(BK-ÖS-Y)

13.02.2013 14:20:15 TSI

Editör: Wan Haber