Kış mevsimi boyunca oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi için Tosya Belediyesi Meclis Salonunda İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte 2013 yılı kış programının belirlenmesi, kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonun sağlanması, kış mevsimi boyunca yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve alınabilecek önlemlerin görüşülmesi için ilçe koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Garnizon Komutanı Yzb. Himmet Polat, Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. Kaymakam Mehmet Türköz, geçtiğimiz dönemlerdeki zor kış şartları altında en verimli şekilde çalıştıklarını dile getirerek, "Özellikle bir önceki yıl zor şartlar altında ekiplerimiz azami gayret göstererek yolların açılmasında başarılı oldular. Yolların açılması işini belli bir sıraya döktük ve önceliği sağlık ve eğitime verdik. Köylerin durumunu da en güncel şekilde takip ederek göz önünde bulunduruyor ve zamanında müdahale ediyoruz. Hava durumu ile ilgili önceden bilgi almak da bir o kadar önemli ve bu konuda da birimlerimizle koordinasyon içerisinde olacağız. Toplum sağlığı merkezimizle de kış şartları konusunda işbirliği içerisindeyiz" dedi. Kaymakam Türköz, grup köy yolları ve taşımalı eğitim ile ilgili de birimlerle iletişimde bulunduklarını dile getirerek güzel bir kış geçirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise, önceki yıllara ilaveten bağ yolları üzerinde de operasyon kabiliyetlerini arttırdıklarını ifade ederek, "Tosya Belediyesi ekip ve ekipman bakımından kışı en iyi şekilde geçirmeye hazırdır. Önceliğimiz hastane ve sağlık hizmetlerinin verildiği ana arterlerle birlikte itfaiye güzergahlarının açık tutulmasıdır. Bağ yollarının açılması konusunda ortalama 4 bin hektarlık bir alanda hizmet vermekteyiz. Kış mücadelesini yakından takip ederek operasyonlarımızı geceden başlatıyor ve vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlıyoruz. Tuzlama konusunda ise temkinli davranmaktayız. Tuz bilindiği gibi yollara zarar veriyor ve ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor" diye konuştu.
Kış mevsiminde önceliğin D-100 karayoluna verileceği de dile getirilirken, yolun kapanması durumunda alternatif güzergahların kullanılabileceği kaydedildi.
(RY-SD-Y)

05.01.2013 10:10:03 TSI

Editör: Wan Haber