Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübü'nün işbirliğiyle hazırlanan EVKA projesi kapsamında, TORTEK bünyesinde eğitim gören bayan kursiyerlere 'Çocuk Sağlığı' konusunda eğitim verildi.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim semineri çocuk hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esat Yılgör tarafından verildi. Toroslar ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün de katkıda bulunduğu proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim semineri, beşinci haftasında da katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Toroslar Belediyesi Konferans Salonu'nda verilen seminere, Mersin Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Taner Gürağaç ve komite üyeleri, Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata ve usta öğreticiler ile bayan kursiyerler katıldı.
Seminerde konuşan Prof.Dr.Esat Yılgör, yeni doğan çocuğun bakımı, beslenmesi ve anne sütü konusunda bilgiler paylaşırken, özellikle anne sütünün önemine değindi. Anne sütü hakkında herkesin bilmesi gereken ana kuralları da sıralayan Yılgör, "Çocuklar ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmelidir. 6 aydan sonra meyve suyu, yoğurt, çorba gibi ek gıdalara başlanabilir. Ama kız çocuklarınızı en az bir buçuk sene, erkek çocuklarınızı ise en az iki sene emzirmeniz lazım" dedi.
Toroslar Belediyesi'nin Mersin'de gerçekleştirdiği sosyal projelerle öne çıkan bir kurum olduğunu vurgulayan Yılgör, Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Soru ve cevap şeklinde sona eren seminerin ardından, Mersin Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Taner Gürağaç, Prof.Dr.Esat Yılgör'e projeye sunduğu katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi verirken, Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata da Yılgör'e Belediye Başkanı Hamit Tuna adına bir teşekkür plaketi sundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise girişimcilik, aile içi iletişim, sağlık ve hukuk gibi temel konularda eğitimlerin verildiği proje ile kadının toplumdaki yerini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
(KRY-Y)

20.02.2013 16:11:54 TSI

Editör: Wan Haber