2009 yılında kurulan Torbalı Galatasaray Taraftarları Derneği atağa geçti. Ocak ayı içinde genel kurulunu yapacak olan dernek, ilk olarak GS taraftarlarının buluşabileceği bir lokal açacak.
Hasan Ali Öztürk başkanlığında toplanan kurucu yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emirdar, Ali Yakupoğlu, Mehmet Durmaz, Celal Özel, Yusuf Balık, Emre Uzunbay, Özer İrsi ve dernek üyelerinden oluşan kalabalık bir Galatasaraylı topluluğu, Torbalı Belediye Meclis Salonu'nda toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı içerisinde genel kurulunu yapacak olan GS Taraftarlar Derneği Başkanlığı'na, tek aday olarak Bekir Özel talip oldu.
Dernek, genel kurulunu 9 Ocak günü Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda saat 20.00'de gerçekleştirecek ve üye olmak isteyen vatandaşlar, nüfus cüzdan fotokopileri ile toplantı günü gelerek üye olabilecekler.

"GALATASARAYLI OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"
Hedeflerinin GS taraftarlarının bir araya gelebileceği bir lokal açmak olduğunu söyleyen kurucu başkan Hasan Ali Öztürk, "Genel kurulumuzdan sonra üye kayıtlarımıza başlayacağız. Bunun için herkesin el ele verip üye sayısın çoğaltılması için çaba harcaması gerekir. Elimizi taşın altına koyacağız. Herkesi kapsayan bir GS taraftarları Derneği kuracağız. Galatasaraylı olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok büyük bir camianın taraftarıyız. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz" dedi. Başkanın konuşmasından sonra söz alan kurucu yönetim kurulu üyesi Mehmet Emirdar, "dernekler eğer üyeleri varsa ayakta kalır" diyerek, "Daha geniş kitlelere ulaşmalıyız. Galatasaray taraftarları atağa geçti, bundan sonra bize durmak yok" dedi.
Galatasaraylı olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu dile getiren Öztürk, "Galatasaray'lı olmak sadece şampiyonluklarla açıklanamayan, sadece kültürle tarif edilemeyen, sosyal dayanışmayla, sevgiyle, olağanüstü güçlü kazanma arzusu ve sınır tanımaz büyüme hırsıyla anlatılamayan bir yaşam biçimine sahip olmak demektir. Dünden geleceğe uzanan tarihin sonsuz koridorlarında, Galatasaraylı olmak demek; giderek büyüyen, giderek parlayan, erişilmesi mümkün olmayan bir ışık, inanılmaz uzaklıklara ulaşan bir ses ve hiç ölmeyecek bir ruha sahip olmak demektir" diye konuştu.

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ GS LOKALİ AÇMAK"
Başkanlığa talip olan Bekir Özel ise, Galatasaray takımına gönülden destek veren bir kişi olarak bu işi seve seve yapacağını söyledi. Herkesten destek beklediğini dile getiren Özel, "Öncelikli hedefimiz Galatasaraylı taraftarlarımızın bir araya gelerek, vakit geçirebileceği, maçlarını izleyebileceği ve en önemlisi Galatasaray bayrağımızın dalgalanabileceği bir lokal açmak olacak. Üye sayımızı da kısa zamanda artıracağıma inanıyorum. Çünkü Torbalı'da binlerce GS taraftarı var. Onları bir arya getirmek bizim görevimiz" şeklinde konuştu.
(CZ-ERG-Y)

05.01.2013 17:47:54 TSI

Editör: Wan Haber