AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç;TOKİ'nin Aydın'da bugüne kadar bin 346 uygulamayı bitirdiğini ve bin 150 projenin inşaatının ise sürdüğünü belirtti.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan yatırım hamlesi Aydın'ı koca bir şantiyeye çevirdi. İl genelinde 13 bölgede devam eden inşaatlar hem istihdam, hem de ucuz ev beklentisi içinde olan vatandaşların umudu oldu.
AK Parti iktidarları döneminde Aydın'ın cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını aldığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, devam eden ve ihale aşamasında olan projelerle de Aydın'ın 2023 vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin en önemli 10 şehri arasına gireceğini vurguladı. TOKİ'nin toplam inşaat yatırımının il genelinde 212 milyon TL olduğunu kaydeden Gültekin Kılınç, bugüne kadar 2 bin 496 konut sayısına ulaşıldığını, bunlardan bin 150 sinin proje ve ihale çalışmasının ise devam ettiğini söyledi. TOKİ tarafından sadece konut değil, aynı zamanda 2 ilköğretim, 1 lise, 1 cami, 3 ticaret merkezi, 2 hastane, toplum merkezi, yurt binası ve sosyal tesis uygulamasının başlatıldığını da ifade eden Kılınç, Nazilli Devlet Hastanesinin bu yatırımlar arasında öne çıktığını kaydetti.
Başta Aydın merkez olmak üzere bugüne kadar Karacasu, Acarlar, Bozdoğan, Didim, Söke, Umurlu ve Nazilli'de toplam bin 346 uygulamanın bitirildiğini, yine Aydın merkez ve Nazilli'de devam eden inşaatların bulunduğunu söyleyen Ali Gültekin Kılınç, Aydın genelinde devam eden bin 150 projenin inşaatının ise sürdüğünü belirtti.
Öte yandan, AK Parti iktidarı olarak vatandaşa ucuz konut üretmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Gültekin Kılınç, Türkiye genelinde devam eden projelerin gerek istihdama ve gerekse ekonomiye can verdiğini söyleyerek, amaçlarının herkesi ev sahibi yapmak olduğunu sözlerine ekledi.
(MB-İK)

20.02.2013 13:31:41 TSI

Editör: Wan Haber