Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi ve beraberindeki uzmanlar, Aydın İl Genel Meclisi'ne bilgilendirme ziyaretinde bulundu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi ve beraberindeki uzmanlar, Aydın İl Genel Meclisi'ne bilgilendirme ziyaretinde bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Hayrı Güleç ile yapılan görüşmede Aydın'da yeni kurulan kurumun yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, "2013 yılı içerisinde ülkemiz bütçesine tahsis edilen AB fonları, kırsal alanda yaşayan halka ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara, hazırlayacakları projeler karşılığında yatırımlarını tamamlamasının ardından harcamalarının yüzde 50yüzde 5'i geri ödenecek. Süt üretimi, süt işlenmesi ve pazarlanması, et üretimi ve işlenmesi pazarlanması, meyve sebze işleme pazarlama, su ürünleri işleme pazarlama, arıcılık, süs bitkileri, yerel ürünler, kırsal turizm ve kültür balıkçığı desteklenecek faaliyetler olarak belirlendi" dedi.
(MB-İK)

07.01.2013 10:37:16 TSI

Editör: Wan Haber