Çorlu'da her Cuma günü kurulan ancak Kurban Bayramı sonrasında kapatılan hayvan pazarının 3 haftadan bu yana yeniden açıldığını belirten Çorlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nedim Testereci hayvan pazarının yavaş yavaş işlevini yitirdiğini söyledi.
Kurban Bayramının sonrasında salgın hastalıklar açısından risk oluşturmaması amacıyla kapatılan Çorlu Hayvan Pazarı 7 Ocak 2013 tarihinde Çorlu İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararına istinaden yeniden faaliyetine başladı diyen Testereci: "Hayvan pazarında alışveriş zayıf. Besici pazara çok az mal sevk ediyor. Fiyatları düşük olmasına rağmen üreticiler hayvanlarını satamıyor. Talep çok düşük" dedi.
Testereci: "Çorlu Hayvan Pazarı geçtiğimiz yıl kapalıydı ancak önceki yıla oranla kıyasladığımızda bu yıl pazara gelen hayvan oranı yüzde 70 kadar azaldı. Çorlu Hayvan Pazarı işlevini yitirdi. Çorlu ve köylerinde hayvancılık neredeyse bitti. Yem ve saman fiyatlarının çok yüksek oluşu hayvan üreticilerini azalttı bu sonuç hayvan pazarına da doğrudan yansıdı" diye konuştu.
Çorlu'da kurulan hayvan pazarına hayvanlarını satmak ya da yeni hayvan almak için gelen besiciler de pazarda eski hareketliliğin olmadığını belirttiler. Besiciler: "Satış için çok az hayvan getiriliyor. Ancak bunların da büyük bölümü satılmadan geri götürülüyor" dediler.
(SŞ )

01.02.2013 20:50:03 TSI

Editör: Wan Haber