Bursa'da ilk kez Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen '16 Yaş Uluslararası Avrupa Takımlar Tenis Kupası', 1 Şubat Cuma günü başlıyor. Üç gün sürecek turnuvada Türkiye, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İspanya, Ukrayna ve Hollanda'dan 32 sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.
'16 Yaş Uluslararası Avrupa Takımlar Tenis Kış Kupası' basın toplantısı, Acemler Tenis Kafe'de yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Taha Başparmak, Tenis Şube Sorumlusu Ercan Özel ve Tenis Milli Takımlar 16 Yaş Antrenörü Serdar Sütçü ile Tenis Milli Takımı 16 yaş sporcuları da toplantıya katıldı. Turnuvada kura çekiminin 31 Ocak Perşembe günü (YARIN) yapılacağı bildirildi. 1 Şubat Cuma günü başlayacak müsabakaların 3 Şubat Pazar akşamı sona ereceği ve ilk 2'ye giren takımların da Fransa'da final oynayacağı belirtildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, yaptığı açıklamada, Bursa gibi potansiyeli yüksek olan bir kentte daha önce yapılması gereken organizasyonların geç de olsa başlatılmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Desteklerinden dolayı Vali Şahabettin Harput ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Şahin, özellikle Başkan Altepe'nin Bursa'nın sporda marka olması yönünde adeta lokomotif görevi gördüğünü söyledi. Yaptırdığı yüzme havuzları, Sukaypark, okullara yapılan spor salonları, branşlara özgü spor salonları, olimpik atış poligonu, amatör futbol için sentetik zeminli spor sahaları ve spor kompleksleriyle Başkan Altepe'nin gerçekten kent sporuna ve spor adamlarına ayrı bir güç kattığını ifade eden Şahin, "Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri sayesinde bugün 6-7 dalda kent olarak birincilik mücadeleleri veriyoruz. Süper liglerdeki maçlarda boy gösteriyoruz. Büyükşehir Belediye'miz, bugün yine bu organizasyonu desteğini esirgemeyerek, bizlere ayrı bir güç kattı" diye konuştu.
16 Yaş Uluslararası Avrupa Takımlar Tenis Kupası'nın çalışmalarında da değinen Şahin, turnuvanın gerçekten önemli ve tüm ülkelerin ciddiye aldığı bir organizasyon olduğunu kaydetti. 16 yaşın uluslararası olimpiyatlarda hedef kategoride yer aldığını vurgulayan Şahin, Bursalı tenisseverlerin 3 gün boyunca güzel maçlar izleyeceğini ifade etti. Şahin, turnuvada performans sergileyecek 16 Yaş Tenis Milli Takımı'na da başarılar diledi.
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ise, Bursa'da ilk kez düzenlenecek organizasyonun heyecanını yaşadıklarını anlattı. Bursa'nın spor kenti olması ve kentte sporun çıtasının yükseltilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Satık, turnuvanın Türkiye açısından başarılı geçmesi dileğinde bulundu.
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Tenis Şube Sorumlusu Ercan Özel de 1-3 Şubat tarihleri arasında tenisin kalbinin Bursa'da atacağını ifade ederek, 7 ülkeden gelecek sporcuları en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.
16 Yaş Tenis Milli Takımı Antrenörü Serdar Sütçü, 4 sporcu ve 2 antrenörle geldikleri Bursa'da çok iyi ağırlandıklarını vurgulayarak, 8 takımın mücadele edeceği turnuvada ilk 2'ye girip Fransa'da final oynamayı hedeflediklerini söyledi. Toplantının ardından Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık'ın tenis kortlarını gezdirdiği konuklar ve milli takım sporcuları, başta tenis olmak üzere spora verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.
(MŞ)

30.01.2013 13:08:09 TSI

Editör: Wan Haber