Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince Eskişehir Bölgesi Osmanlı Mahallesi'nde yapımına başlanılacak 8 katlı 100 dairelik sosyal konutların 01 Aralık 2012 Cumartesi günü Saat:12.00'de düzenlenecek tören ile temelinin atılacağını söyledi.
Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 bin 310 daire inşa ederek hak sahiplerine verdiklerini belirten Büyükkılıç, "İlçe sınırları içerisinde yol, park, sosyal ve spor tesisi gibi çalışmalarda kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanlara verilmek üzere hazır bitmiş oturabilinir bir daire veriyoruz. Yani kimsenin evini başına yıkmıyoruz. Kamulaştırılan alanlara hazır daire teklifimiz çok ilgi görüyor. Bu neden ile bir çok gecekondu sahibi evlerini kendileri yıkıyor. Biz bunu 15 yıldır uyguluyoruz. " diye konuştu.
Açılış törenine tüm Kayserililerin davetli olduğunu ifade eden Büyükkılıç, Eskişehir Bölgesi, Osmanlı Mahallesine yaptırılacak sosyal konutların zemin artı 7 katlı, çift asansörlü, 2 oda bir salon olmak üzere 110 m2 üzerinden inşa edileceğini ve her türlü donatıma sahip bir daireyi hak sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.
Büyükkılıç, 100 dairelik sosyal konutların çevre düzenlemesi, bahçesi ve otoparkı tamamlanmış olarak teslim edileceğini ve bunun için 5 milyon lira harcamada bulunacaklarını sözlerine ekledi.
(SK)

30.11.2012 14:18:01 TSI

Editör: Wan Haber