Erzurum Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, İlçe esnaflarıyla bir araya geldi. Kaymakam Adanur, toplantıda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkârların ülkede ekonomik ve toplumsal hayatta vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirtti.
Esnafın ülkenin ve kent ekonomisinin dinamikleri olduklarını ifade eden Kaymakam Adanur, "Ülkemizde ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde sağlanması, dağıtılması ve sürdürülmesine yaptıkları katkı, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında oynadıkları rol ve piyasa koşullarında meydana gelen değişmelere hızlı uyum sağlayabilen esnaf ve sanatkârlar ekonomik, toplumsal ve sosyal yönlerden vazgeçilmez konuma taşımaktadır" diye konuştu.
İlçede Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Tekman Şubesinin kurulması gerektiğine değinen Adanur, bu eksikliğin giderilmesi için İlçe esnaflarının bir araya gelerek Tekman Şubesinin kurulması için çalışmaların başlatılmasını istedi. Kurulacak olan Şube ile esnafların seslerinin daha gür çıkacağının değinen Adanur, "Şubenin kurulması halinde ilçemiz ekonomik bakımdan kalkınacaktır." dedi.
Konuşmaların ardından fikir alış verişinde bulunuldu, Tekman esnaflarından Kemal Uludağ başta olmak üzere dört esnaf ESO'nun kurulması için görev aldı.
(AUB-AT-Y)

05.02.2013 10:04:07 TSI

Editör: Wan Haber